Snabbt och bekvämt i Eggeby
 
Publicerat 2009-10-07 (av Basti Naumann)

 

I söndags deltog jag i Upplands-Väsby Psk’s kretsfältskjutning i Eggeby. I fråga om fysisk ansträngning är denna bana perfekt anpassad till undertecknads korpulenta och åldrade kropp. Skjutstationerna är förlagda i och intill en skjuthall, och ligger på några stegs avstånd från varandra. En riktig veteranbana. Det tackar jag för.

 

I skjuthallen, där de fem första stationerna finns, skjuter alla patruller samordnat, och förflyttar sig stegvis genom stationerna i en slags löpande band-funktion. Detta gör att skyttarna rinner snabbt igenom banan. Det går smidigt, till och med när ordningen störs av till exempel omskjutning efter eldavbrott.

 

Fördelen är att det går snabbt, och att det behövs något färre banfunktionärer på de stationer som ligger i skjuthallen. Men det finns en baksida av snabbheten. Det blir mycket kort tid för skyttarna att studera förutsättningarna inför nästa station. Eftersom jag själv är trögtänkt, och lätt villar bort mig när förutsättningarna blir krångliga, så känner jag mig stressad av att det är så kort tid för förberedelse.

 

Men på det hela taget är fördelarna mycket större än nackdelarna. Upplands-Väsbys fältskjutning i Eggeby är en mycket trevlig tävling som jag kan rekommendera, och som jag gärna återkommer till. I synnerhet eftersom jag fick stryk av Uffe Hansson med en enda träff, och blev tvungen att betala hans varmkorv med bröd. Således har jag en revansch att utfordra.

 

Basti