Landslagen i fält är uttagna
 
Publicerat 2010-08-18 (av Basti Naumann)

  

I årets uttagningstävling till landslagen i fältskytte deltog 39 skyttar, 8 kvinnor och 31 män. De 39 skyttarna representerade 21 klubbar. Starkast representerade var Örebro med 5 skyttar, och Råsbo med 4 skyttar. Uttagningen gällde dels ett öppet lag med sex ordinarie skyttar plus två ersättare, dels ett damlag med fyra ordinarie plus två ersättare. (Juniorlandslaget, 4 platser plus två ersättare, tas inte ut i denna kvaltävling, utan av förbundets landslagsledning direkt.)

 

Tävlingen gick på Salems Pk’s fältskyttebana i Stockholmskretsen. Det var en kompakt, lättgången ”standardbana” med 8 stationer och 6 skott på varje, vanlig ”svensk” räkning, 1 poäng per träff, och vid behov särskjutning vid lika antal poäng. Tävlingen pågick i två dagar. Varje deltagare gick fyra rundor på banan (två per dag), och de fyra resultaten sammanräknades. Maximalt antal träff var alltså sammanlagt 192. I den öppna klassen gick deltagarna två varv med C-vapen, och två varv med B-vapen. Damerna gick alla fyra varven med C-vapen.

 

Banläggare var Jonas Hübner. Han hade lagt en bana med måttliga skjutavstånd, men små mål och korta tider. Det här var en ren elittävling, och svårighetsgraden var anpassad efter det. Inte ens de främsta elitskyttarna var i närheten av att skjuta fullt. De bästa skyttarna i öppen klass, Johan Nilsson och Christian Johansson, hade fem borta, alltså i genomsnitt mer än en borta per varv. Den allmänna meningen bland skyttarna var att det var en bra bana, som gav ett rättvist utslag.

 

Det var för andra året i rad som Salems Pk arrangerade landslagsuttagningen i fältskytte på sin bana. Det är väl inte helt uteslutet att det blir en tredje gång.

 

De båda landslagen ser ut på följande sätt (från vänster till höger i bild):

 

Öppen klass

 Mikael Nilsson, Sp Ljungby
Tomas Hämäläinen, Atlas Copco Pk
P-O Andersson, Örebro Pssk
Lars Hagman, Hedemora Pk
Christian Johansson, Lidköpings Psk
Johan Nilsson, Hagfors-Uddeholms Pk

 

Ersättare

Markus Andersson, Hjälmseryds Psk

Pelle Carlsson, Lövsta Skf

 

Damklass

 

Maria Prandel, Salems Pk
Lena Håkansson, Västerås PS
Lena Lindh, Stockholmspolisens Skf
Linda Svensson, Råsbo Psk

 

Ersättare

Martina Hallblom, Örebro Pssk

Liselott Såmark, Stockholmspolisen

 

Resultatlistan finns på www.salemspk.org.

 

Ett fylligare reportage kommer i nästa nummer av vår förbundstidning NP.

 

Basti