Eskilstuna Psk har löst problemet!
 
Publicerat 2010-05-16 (av Basti Naumann)

 

Resultatredovisning på plats vid skyttetävlingar är ett evigt diskussionsämne. Ingen har kommit på någon riktigt bra lösning.

 

Att leta bland ett myller av finstilta A4-papper som är upphäftade på en brädvägg och fladdrar i vinden, det gör ingen glad. I synnerhet inte om det regnar. Dessutom är dessa resultatlistor sällan aktuella, eftersom funktionärerna inte har tid att ständigt springa ut och häfta upp nya listor.

 

Att låta resultaten sakta rulla fram på en dataskärm, det ger en ständigt aktuell redovisning, men är otympligt att läsa av. Hinner man inte med att uppfatta alla uppgifter man vill ha innan nästa sida matas fram, så får man vänta en kvart tills alla olika listor rullat förbi, och de önskade resultaten åter framträder på skärmen.

 

Eskilstuna Psk, som var årets arrangör av ÖSM i fält, hade en traditionell IT-presentation av resultaten, via en projektor i serveringen, där resultaten visades på en stor filmduk. Det var stort, tydligt och aktuellt, men hade alltså vissa svagheter.

 

Men dessutom hade Eskilstuna Psk kommit på en förbluffande enkel lösning, som fanns att beskåda i byggnadens entré.

 

Där fanns en stol och ett bord, och på bordet fanns en dator. Där kunde man slå sig ner i lugn och ro, och själv plocka fram alla uppgifter man ville ha, vem som ledde, hur det hade gått för en själv och klubbkamraterna, hur klubben låg till i lagtävlingen, och så vidare. Det fungerade snabbt och bekvämt, så någon kö blev det aldrig. Genialt!

 

Det finns ingen förtjänstmedalj för kreativa tävlingsarrangörer, men om det hade funnits en sån, så vore Eskilstuna Psk en given medaljör.

 

Basti