Visst går det!
 
Publicerat 2011-02-24 (av Basti Naumann)

 

I den gångna helgen gick SM i PPC i Umeå. Evenemanget blev uppmärksammat i regionens media. Såväl SVT Västerbottensnytt som Västerbottenskuriren var på plats. Dessa reportage kan beskådas här nedan. En av PPC-skyttets främsta entusiaster, Conny Kristensson, har skickat oss dessa länkar.

 

I årtionden har det pratats om vikten av att skyttesporten syns i massmedia, och några av oss har ständigt tjatat om att vi bör jobba hårt på att komma in i medievärlden. Attityden från pistolskyttarna har varit ”Det är ingen idé, det kommer aldrig att gå”.

 

Men det märkliga har inträffat, att skyttesporten under senare år har fått medvind. Skidskyttet blir allt populärare, och dess publik är mångfalt större än den vanliga längdskidåkningens. SM i pistolsportskytte visas i SVT varje år. Och nu har alltså PPC uppmärksammats av regionala media, med public service-TV i spetsen. Och deras reportage är påfallande positiva.

 

Det mesta av den här medvinden har vi fått gratis. Men nu gäller det att smida medan järnet är varmt, och se till att medvinden håller i sig. Det har i alla fall PPC-skyttarna i Umeå gjort. De säger inte ”Det kommer aldrig att gå”, de säger som president Obama – ”Yes, we can!”

 

Titta och njut!

 

Basti

 

http://www.vk.se/media/?clipid=8416

http://svtplay.se/v/2329405/vasterbottensnytt/skjut_som_en_polis

 

Här får du även 2 foton om du vill till kretsnytt hemsidan.

 

Var ju ovanligt många Stockholmskyttar uppe så jag tänkte att det

kanske är kul för er med lite foton!

 

Ulf Lindeberg är längs till vänster på fotot och Andreas granberg är längst till höger

Övriga känner du igen misstänker jag!

 

Mvh Håkan SOIC

 


Winner over all

 


Glada Stockholmare på Norrlandsbesök