Nya saltomortaler i Cirkus SvSF
 
Publicerat 2013-06-24 (av Basti Naumann)

 

 

Den 12 juni publicerade jag på min hemsida artikeln ”SvSF’s magsyra fräter”, där jag skrev om SvSF-ledningens fortlöpande vanskötsel av sitt förbund. Deras negativa, snorkiga och rent av fientliga attityd gentemot såväl medlemmar som omvärld, skrämmer bort skyttarna.

 

Antalet startande i SvSF’s tävlingar sjunker. Ett färskt exempel är distriktsmästerskapet i standardpistol den 2 juni. Jag ställde upp i klass H65. Kampen om segern blev skoningslös. Efter en nervpressande holmgång vann jag klassen. Tvåa blev min gode vän Uffe Hansson, NP’s redaktör.

 

Ja, ni har väl redan gissat att Uffe och jag var de enda deltagarna i klass H65. Det totala antalet deltagare i tävlingen var summa summarum tretton stycken. Och detta var alltså ett distriktsmästerskap i Sveriges största distrikt. Återväxten bland skyttarna har passerat nollpunkten, och fortsätter neråt.

 

Som pistolskytt bekymrar jag mig i första hand för SvSF’s pistolsektion. Men detta förbunds ledning gör livet surt även för de övriga grenarna av Skyttesportförbundet.  Nu ger man sig på elitskyttarna i lerduvesektionen. Det senaste offret är den internationellt kände lerduveskytten Håkan Dahlby.

 

Europamästerskapet i lerduva närmar sig, och det börjar bli dags att ta ut svenska skyttar. En självskriven deltagare är dubbeltrapskytten Håkan Dahlby. Han tog en silvermedalj i senaste OS, och han är regerande europamästare. Förutom själva skytteträningen har Håkan skärpt sin fysiska träning genom att delta i TV-programmet ”Let’s Dance”. Under den pärsen gick han ner 8 kilo(!), och stärkte avsevärt sin fysiska kondition. Håkan är alltså vältränad, såväl fysiskt som skyttemässigt, hans motivation är stark, och vinnarskallen är påkopplad.

 

Därför kom det som en total överraskning, när Claes Johansson meddelade Håkan Dahlby att han inte får delta i EM. Johanssons motivering är att Håkan inte har tränat tillräckligt. Mer vet inte Håkan, för Claes Johansson & Co har inte tid att tala med honom. Håkan får inga fler besked, och inga anvisningar om vad ledningen anser att han kan förbättra i sin träning.

 

Håkan Dahlby medger att han just under den senaste tiden kanske inte har gått för fullt när det gäller träningen. Hans mor har nyligen avlidit efter en tids sjukdom. Håkan ville ägna lite mer tid åt sin mor under hennes sista tid i livet. Som elitidrottsman är Håkan beredd att hårdprioritera sitt skytte, men det finns tillfällen i livet då skyttet måste vika för andra värden.

 

Det finns anledning för Claes Johansson och övriga i SvSF-ledningen att tänka över sin moral när det gäller attityden gentemot elitskyttarna. Jag tycker också att det finns anledning för såväl våra elitskyttar som övriga medlemmar att ta ställning till om de vill låta sitt förbund ledas av personer med en sådan moral.

 

Basti