Once in a lifetime!
Grip från Gripen grep guldet!
 

Publicerat 2016-10-04 (av Niklas Dabrowski)
Text och bild kom från Niklas Dabrowski, en av faddrarna i Gripen PK

Några veckor efter den stora nybörjartävlingen på Grimsta arrangerade Lidingö SSK återigen den populära och viktiga tävlingen Årets Rekryt. Tävlingen skjuts i vapengrupp C och är till för klass 1 skyttar och juniorer som får deltaga på det första året de skjuter. Man har alltså bara en enda chans att skjuta denna tävling, så det gäller att man har nerverna under kontroll. I år blev det en riktigt tät kamp mellan kretsens många duktiga nybörjare.
 
Till årets upplaga var totalt 7 klubbar representerade, och totalt 36 deltagare med sina faddrar, moddrar och klubbtränare fanns på plats denna sköna höstdag. Det fanns platser kvar i tävlingen och flera klubbar borde verkligen passa på att skicka sina nya skyttar för att göra upp om vem som skall bli Årets Rekryt och få en känsla för skillnaden mellan träning och tävling med nerver och allt vad det innebär.

Magnus Malmlund med sina kollegor från Lidingö SSK roddade vant kring tävlingens alla bestyr. Magnus ”flög” trots sin opererade fot runt med ett leende och hade hand om allt från anmälan till vapenkontroll, upprop och skjutlederi.

Tävlingen inleds med en provserie och består sedan av fyra precisionsserier á fem skott, och därefter två tillämpningsserier på sex skott mot C30 figur på 40sek, stödhand tillåten (enligt silvermärkesfodringen). Dock ger varje träff i C30 5 poäng så en miss där kunde slå hårt på ditt resultat, vilket tyvärr några fick erfara och grämde sig lite över. Totalt kunde skytten uppnå 260 poäng.

Vinnare 2016 blev Mikael Grip från Gripen PK som hade bästa skjutresultat från första skjutlaget, precisionsdelen sköt han 45,45,45 och avslutade med en 47:a. Med alla träff i tillämpningsserierna totalt 60p fick han ihop 242p vilket även höll sig hela vägen. Tvåan Olle Hällström, också från Gripen PK, hade en mycket bra precisionsserie men ”tappade” 1 p från att tangera Mikaels resultat och med en miss på tillämpningsserien var saken klar, det fina resultatet på 236p räckte dock till andra platsen.
På tredjeplats kom Jan Stener från Mälarhöjdens Pistolskyttar med hela 233p, så det blev verkligen en spännande tävling denna dag.

Kretsens tävlingsmedalj i silver med namn och årtal kommer Mikael välförtjänt att erhålla på Stockholmskretsens årsmöte till våren. De andra skyttarna gick dock inte lottlösa, den bästa fjärdedelen erhöll alla ett hederspris i form av en medalj med årtalet på baksidan.
Samtliga deltagare skulle även erhållit den vackra jetong som delas ut varje år, men dessa var enligt uppgift på rymmen någonstans och skall vara skyttarna tillhanda vid ett senare tillfälle.


Engagerade faddrar underhåller sina elever med någon form av regndans?


Lovande framtidshopp under tävlingsmomentet


Fina medaljer delades ut


Lycklig vinnare av Årets Rekryt 2016; Mikael Grip från Gripen PK
(Lånad bild)