Stort tack till arrangören av PPC-Starter
 
Publicerat 2012-03-31 (av Clas Simmerund)

Jag vill framföra ett Stort tack till Salems Pk med vänner, efter dagens mastodontinsats för att inviga nybörjarskyttar i grenen PPC. Under ledning av Thomas Beck har Salem samlat ihop den absoluta gräddan av Stockholmskretsens skyttar i grenen PPC. Jag vet inte hur många som kan tänkas vara Highmaster i kretsen men de jag kan komma på, var på plats. Inte bara de som hade arbetsuppgifter under dagen utan även sådana som inte tagits i anspråk, kommer ner och ser hur vi har det och om de kan tillföra något.

 
I en härlig anda förevisas skjutställningar, tävlingstänk, pryltänk och vad man nu själv kunde vilja ha svar på för frågor. Detta av skyttar som har tävlat mycket och presterat fina resultat. Väldigt fint gjort. 
 
Vad man kan undra är lite ändå att varför är detta något som bara ske inom PPC? Varför förekommer ingen riktig "invigning" i banskytte av erfarna "superskyttar" eller i fält på samma sätt. Vi har naturligtvis nybörjartävlingen på Grimsta som är helt suverän, men hur många har stött på välvilliga superskyttar där, som bjuder på sina erfarenheter och tekniktänk.
 
Det känns helt klart så att vi som ivrar för övriga grenar inom det nationella skyttet har mycket att lära av Thomas Beck och hans vänner. Fler borde var med och se hur man gör vad man kan för att sälja in sin sport och hjälpa andra att komma över alla dessa trösklar som ändå finns där.
 
Än en gång ett stort tack för en härlig insats.
 

--------------------------------------------------------