Årets Rekryt
Tävlingen som man får delta på endast en gång!
 
Publicerat 2008-10-12 (av Jim Forsberg)

 Lidingö SSK arrangerar sedan många år tävlingen Årets Rekryt som klass 1 skyttar och junior får deltaga på första året de skjuter. Den som blev medlem i mitten av oktober förra året har haft ett år på sig att träna upp sin skjutskicklighet inför korandet av Årets Rekryt 2008. Det behöver nu inte vara så att man blir bättre bara för att man hållit på längre tid. Det hänger mer på om viljan finns, och intresset för att träna och tävla. Viktigt är också vilket stöd och hjälp man får i sin hemmaklubb. Med egna uppsatta mål, målmedveten träning och vilja så kommer man långt.

 Tävlingsmomentet består av fyra serier á fem skott mot precisionstavla, och två sex skotts serier mot C30 figur på 40sek, stödhand tillåten (silver märkesfodringar). Dock ger varje träff i C30 5poäng. Totalt 260 poäng går att uppnå.

 Årets rekryt 2008 med viljan att vinna blev den mycket duktige skytten från Atlas Copco PK, Ronnie Rågstad. Ronnie hade bäst resultat efter första skjutlaget, han sköt 43, 47, 44, 46p och alla träff i tillämpningsserierna 60p, blev totalt 240p. Han fick känna på nerverna även efter sina skjutserier.

Att vänta ett helt skjutlag för att se om resultatet räcker till vinst är nervöst. Ronnie sågs framme vid tavlorna, spanandes hur det gick för andra skjutlagets skyttar. Spänningen höll i sig in i det sista, och hur det gick stod klart minuterna innan prisutdelningen. Det visade sig att andra skjutlagets duktigaste skytt endast hade 7p lägre i precisionsdelen.

 En mycket nöjd Ronnie stegade fram för att ta emot guldmedaljen vid prisutdelningen. Ronnie får på Stockholmskretsens årsmöte till våren mottaga kretsens tävlingsmedalj i silver graverad med namn och årtal. En ära få har fått uppleva! Tvåa med 5 poäng efter kom klubbkompisen, Linda Gjörn. Hon sköt 45, 42, 45, 43p och alla träff i tillämpningsserierna 60p, totalt 235p. På 3:e plats endast 2 poäng efter Linda kom Janne Hartikainen, Rosersberg PK. Han öppnade med en 46:a följt av 40, 45, 42p, även han sköt alla träff i tillämpningsserierna 60p, totalt 233p.

 Efter prisutdelningen mumlade trean Janne Hartikainen för sina klubbkompisar.  -tänk om min andra serie varit lite bättre än 40 p, och att den där åttan som tolkades hade varit en nia, och om jag inte skjutit den där sexan i andra serien, då hade jag kommit tvåa… Suck!   Hur många är vi inte som har försökt rätta till skjutningen i efterhand?

 Tio klubbar var representerade, och totalt tjugosju deltagare med sina klubbtränare fanns på plats i höstsolen. Fler klubbar skulle passa på att skicka sina nya skyttar för att göra upp om vem som skall bli Årets Rekryt.

 Tack till Lidingö SSK:s skjutledare Uffe Persson, protokollförare Anders Svensson och Jonny Hedberg vid resultatdatorn, samt till er andra som hjälpt till så att denna roliga och viktiga tävling genomfördes.
 


Årets Rekryt 2008 Ronnie Rågstad,  Atlas Copco PK
Ronnie kommer vi med säkerhet att få se mer av i toppen på resultatlistorna!
 

 
Varsin precisionstavla och C30 figur för tillämpningsserierna.
 


Uppehåll mellan skjutlagen, vapen och skjutteknik diskuterades.
Solen värmde skönt på Furutorps banan som ligger i Lidingö skogarna.
 


Markering i den  lågt stående höstsolen.

 


Vi tar och tolkar den där, så ser vi om det är en 9:a
 säger tävlingsledare Uffe Persson
 


Janne Hartikainen Rosersberg PK sköt med klubb revolver.
Totalt 233p gav honom 3:e platsen.
 


En fin Guldserie, 46p!
47p var annars toppnoteringen för 3 skyttar som sköt varsin.

 


Det räcker att träffa tavlan, men trevligt om dom sitter
nära mitten tyckte Janne Hartikainen.
 


 1:an Ronnie Rågstad, och
3:an Janne Hartikainen
2:a Linda Gjörn hade åkt hem innan prisutdelningen och fotografering
 


Samtliga skyttar fick en jetong som minne från sin kanske
absolut första tävling, definitivt en tävling att minnas.

 

--------------------------------------------------------