Nytt deltagarrekord på

”Grovfälten” i Rosersberg!

Publicerat 2008-05-04 (av Peter Siegel)

 

Rosersberg Pk:s grovfältskjutning blir allt populärare. Antalet starter steg från 144 år 2007 till årets 246, vilket är närmast en fördubbling. En bra varierad bana för vapengrupperna A och R, samt .357 magnum och .44 magnum, inte allt för små figurer, lagom tilltagna skjuttider och övervägande skjutning med stödhand är Rosersberg Pk:s framgångsrika recept för en Grovfältskjutning! Roligt är också att detta upplägg även lockar en hel del damer.

 

Efter en lagom svår första station ”för att komma igång”, följer stationer med lite högre svårighetsgrad och krav på koncentration, men fullt skjutbara i tid och avstånd. Fältskytteslingan, som tar drygt en timme att avverka, avlutas med ett löpande mål med 2 figurer och tre visningar, samt ett rejält långhåll på sista station. Sammantaget en ren och rolig skjutning, ingenting omöjligt - men visst går det att bomma ändå!

 

Två som inte bommade något skott i vapengrupp R var Rosersberg Pk:s egen ordförande Jim Forsberg och Salems Thomas ”Sveriges Bästa” Karlsson. Jim vann med hela 54 imponerande särskiljningspoäng mot Thomas 50 poäng. Fördel hemmabana kanske?

Även i vapengrupp A var det bara två som lyckades skjuta fullt, nämligen Håkan Björn från Lövsta och Roger Norén från Sandviken. Håkan vann med 46 poäng mot Rogers 35.

 

Magnum .357 klassen vanns av Gunnar Karlsson från Eskilstuna och i magnum .44 segrade Fredrik Norrman från Kallhälls Pk. Båda sköt fullt, dvs. 70 poäng totalt i denna poängfältskjutning.

 

I serveringen i det stora och fina klubbhuset serverades sedan, förutom smörgåsar och korvar, en kryddstark ”Chili con carne” som passade perfekt till alla magnumrevolvrar och ”andra stora kanoner”!

Det var lite Western-stämning över det hela och GROVFÄLTEN i Rosersberg kommer garanterad att vara en trevlig och allt populärare grovfältskjutning i Stockholm under överskådlig framtid!

 


Western-stämning i Rosersberg - ju grövre desto bättre!


Station 4 - Poängräkning i A-målet ...


Välkomna till station 5!  Sa Jan Eriksson.


FÄRDIGA . . . EEELD!


MARKERA!


Tuffa tjejer skjuter GROVT!  -  Lotta Mastvik, Grödinge.


Löpande mål - 3 visningar a 5 sekunder - stående.


Jim Forsberg vann Revolver


Gunnar Karlsson vann .357 magnum klassen