Årets nya och glada kretsmästare
 
Publicerat 2008-04-22 (av Peter Siegel)

 

Ny kretsmästare i ÖC - Åke Nordin, DC - Liselott Såmark, Vet Y - Lennart Rehnström, Vet Ä - Paula Janver.

 

Åke Nordin från Upplands Väsby var bland årets första kretsmästare i fält även i år! Förra året var han först  med att vinna i vapengrupp B, i år segrade han i Stockholmsmästerskapet i fält C på Kungsängen.

Åke var helt ensam om att skjuta fullt i C på den av Jan Arnström tufft lagda banan. Den tidigare banläggaren Ove Andersson var ju känd för att lägga krävande mästerskapsbanor, men Jan Arnström hade höjd ribban ytterligare. Den andra skytten som sköt fullt, men i vgrp A, var flerfaldige svenska mästaren Tomas Hämäläinen, ACPK. Därmed var det bara i 2 av 330 starter i samtliga fyra vapengrupper som arrangören Upplands Väsby Psk kunde registrera det högsta resultatet på 48 träffar.

 

Alla favoriter och svenska mästare, som Thomas Karlsson, Thomas Beck och Tomas Hämäläinen, med fler, bommade ett och ett annat skott i vgrp C, men inte Åke Nordin som kom (senare på dagen) – såg – och segrade! Han blev därmed den enda av 214 deltagare totalt som lyckades skjuta fullt i detta kretsmästerskap i vgrp C. I en spännande särskjutning erövrade sedan Jonas Hübner silver och Thomas Karlsson brons, båda tävlar för Salems Pk.

 

Kretsmästarinna och bästa dam blev förra årets svenska mästarinna i fält Liselott Såmark från Stockholmspolisen, som i särskjutningen bland damer segrade över Anna Karlsson, Salems Pk. Trea blev Ulrika Hammerström, Mälarhöjdens Ps.

Bästa veteran yngre var Lennart Rehnström, Uppl. Väsby, före Jan-Åke Lindström, Salem, och Curt Johansson, ACPK.

Bland äldre veteranerna segrade Katarina Psf:s Paula Janver, före Ove Andersson, Uppl. Väsby, och Karl-Axel Gustafsson från Pk SVEA Ing 1. Paula har många gånger tidigare visat att hon är en ”krutgumma” att räkna med, bland mycket annat har hon vunnit svenska mästerskapet i veteran äldre fält .

Tyvärr var det dock bara en enda junior, Mattias Hellman från Lövsta, som deltog i mästerskapet. Vad gjorde alla andra juniorer i Stockholm denna soliga och fina tävlingsdag i Kungsängen?

 

Kretsmästare i lag blev Salems lag 1 med Thomas Karlsson, Björn Segendorff och Thomas Beck. Silvret gick till Salem lag 2 och bronset till Upplands Väsby lag 1.

Vinnarna i kretsskjutningen vgrp A var Tomas Hämäläinen, ACPK, i vgrp B - Monica Hjertqvist, Tillberga och i revolver Thomas Herkevall från Salems Pk.

 

Närmast är nu kretsmästerskapet i fält B (helt ny bana med busstransport) på Almnäs i Södertälje den 27 april 2008.

Kretsnytt gratulerar de nya kretsmästarna i vgrp C och önskar samtliga skyttar i Stockholm LYCKA TILL på nästa mästerskap!


Banläggaren Jan Arnström hade lagt en stentuff bana och sa "iskallt" :
"Någon kommer att vinna ändå!"


I anmälan & efteranmälan - Roger Svärd, Eskilstuna.


"Stränga gubbar"  i vapenkontrollen, Christer Engström & Kjell Persson.


Det började tufft redan på station 1, figurerna var mindre än vanligt.


På station 2 på 12 sekunder, med poängräkning i A-målet,
gällde det att hänga med i "vändningarna"!


Station 3, "sittande på berget utan stödhand" var inte heller det lättaste!


Långhållet var låååångt och kolsvart!


På rullbommarna med A-, B och C-mål var avstånden längre än vanligt ...


... och på station 8, Colosseum, hade skyttarna sista chansen
"att skjuta bort sig utan stödhand".


I spännande särskjutningar korades till slut de nya kretsmästarna och medaljörerna.
Prisutdelningen ägde rum direkt på plats och publiken applåderade och hurrade!


Fyra nya och glada kretsmästare!
Hurra, hurra, hurra, hurra!