11: e MÄLARSKOTTET
 
Publicerat 2008-05-03 (av Peter Siegel)

 

För 11: e gången arrangerade Mälarhöjdens Ps sin precisionstävling MÄLARSKOTTET.

På Mälarhöjdens skjutbana är det tyvärr bara tillåtet att skjuta kaliber .22, på grund av att några grannar hade tidigare klagat på ”oljud” från den numera mycket bra ljudisolerade banan. Oljudet från den närliggande motorvägen är dock säkert mycket högre än skjutbanans decibel som inte kan höras längre bland grannhusen.

Det finns en möjlighet att starta en gång till i finkaliber, nämligen i Öppen C, men standardmedaljer får skyttarna dock enbart för första starten i den egna skytteklassen. Penningpriser delas ut till bästa fjärdedelen och dessutom medaljer till de tre bästa skyttarna.

 

Bästa resultatet, 288 poäng, sköt Lars Myrberg från Nynäshamn Apk, som därmed fick Mälarhöjdens guldmedalj. Silvermedaljen gick till Conny Bjerkeng, Haningeskyttar, som sköt 287 poäng och bronset gick till hemmaskytten Jan Arnlund, 286 poäng. Bästa dam var Mälarhöjdens Ulrika Hammarström. Lagmedaljerna i guld erövrades av Mälarhöjdens Ps 1, Pk Haningaskyttar – silver och Katarina Psf – brons.

 

Deltagarna i Mälarskottet avrundar gärna sin skjutning på uteserveringen med en god och stor korv från Magnus Holmboms träkolsgrill.

Mälarhöjdens Ps, med bl.a. Ulf Holst och Thomas Kristersson, välkomnar skyttarna igen till 12: e Mälarskottet den 6 september 2008.

 


Mälarhöjdens skjutbana i vårsolen


Ljudisolerad och välbesökt  -  Mälarhöjdens skjuthall


Magnus Holmbom serverar kryddiga Bamsekorvar från träkolsgrillen!


VÄLKOMNA IGEN 
till 12: e Mälarskottet den 6 september 2008!