MERA SPORT

- men inte pistolskytte!
 
Publicerat 2008-05-26 (av Peter Siegel)

 

Rikspressen tycks vara helt ointresserad av pistolskytte, fast det är en av Sveriges största individuella sporter. Inte ens våra SM, där man har upp till 2700 starter under fyra dagar, verkar vara tillräckligt intressanta för sportredaktionerna. Endast tidningar på mindre orter, där arrangören känner någon journalist personligen, rapporterar ibland om olika pistolskyttetävlingar.

 

Inför tävlingen Skyttar för Världens Barn kontaktade NP- och Kretsnytt-reportern, tillika pressansvarige i Katarina Psf:s tävlingskommitté, Peter Siegel, fyra stora rikstidningar.

DN, SvD, Expressen och Aftonbladet informerades utförligt om denna kommande tävling, där HM Drottning Silvia genom sin hovintendent lät meddela arrangören att Hon uppskattade det lovvärda initiativet till denna välgörenhetstävling. Sveriges pistolskyttar gjorde nämligen en god gärning genom att låta startavgifterna på ca 22 830 kronor oavkortad gå gick till Hennes Majestets fond - WORLD CHILDHOOD FOUNDATION.

Att Olympiamästaren Ragnar Skanåker både deltog och var prisutdelare kommenterade en sportreporter på DN med ett lakoniskt – Det finns så många Olympiamästare!

 

Sverige har visserligen många OS-mästare i olika sporter och det är ju alldeles utmärkt, men ointresset i rikspressen för vår sport är verkligen skrämmande! Inte ens när NP:s tävlingsreporter och skribent i kretsnytt, Peter Siegel, erbjöd sig att gratis skicka en färdigskriven artikel med passande NIKON digitalfoto till DN:s sportredaktion, för att tidningen skulle slippa skicka ut en egen reporter med fotograf, var DN intresserad.

Svenska Dagbladet, Expressen och Aftonbladet hörde överhuvudtaget inte av sig.