GROVFÄLTEN

krävde grova kritor!
  
Publicerad 2007-05-22 (av Peter Siegel)

 

Norsk räkning på norska nationaldagen kändes helt naturligt på Rosersbergs grovfältskjutning. Det var en tävling för endast de nationella vapengrupperna A & R, samt magnumklasserna .357 mag och .44 Remington Magnum för både revolver och pistol denna 17 maj, 2007. För att markera de grova hålen i figurerna behövdes dock också kritor i magnumstorlek.

 

Rosersberg pistolskytteklubb var arrangör för den relativt nystartade grovfältskjutningen. Klubbens banläggare hade lagt en kort och lagom svår fältskytteslinga runt det fina klubbhuset. På drygt en timme avverkade skyttarna de 8 väl varierade stationerna. På station 7 fanns dock två i sidled rörliga figurer som inte var helt lätt att träffa och som avslutning på sista stationen kom ett långhåll där man också fick sikta väldigt noga.

 

Thomas Beck, PPC-specialisten och regerande svenska mästaren í fält A, vann just denna vapengrupp, tätt följd av Åke Nordin, Upplands Väsby, med samma resultat, men mindre särskiljningspoäng och Håkan Björn, Lövsta, på tredje plats.

 

Lars Adsjö, Upplands Väsby, var bäst i revolverklassen. Tvåa blev Lars Wistedt från Bålsta och trea Håkan Björn, Lövsta.

 

Extra roligt var att Ann-Luise Arktoft från Lövsta vann .357 magnumklassen, före Per Bergfeldt, Rosersberg, och den egna fästmannen Håkan Björn som kom trea för tredje gången i sammanlagd tre vapengrupper. Dessutom var det Håkans revolver hon vann med!

Kommer Håkan att vilja fortsätta att låna ut sina revolvrar till Ann-Luise om hon skjuter så där bra och han riskerar att få stryk av henne varje gång?

 

Grovfälten, denna soliga Kristi himmelsfärdsdag var dock annars en väldigt trevlig fältskjutning och de bästa skyttarna kommer att få sin belöning i form av penningpriser skickade hem till sina föreningar.
 


Rosersbergs Skytteförening arrangerade!


Rosersbergs ordförande, Jim Forsberg, kritar med magnumkrita.


Staffan Lönnström, KPSF, siktar på rörligt mål