MÄLARSKOTTETS HÖJDPUNKTER
  
Publicerat 2007-09-09 (av Peter Siegel)
 

Tre gånger 292 poäng blev de tre bästa resultaten på MÄLARSKOTTET 2007.
 


Nyblivne öst-svenske mästaren Conny Bjerkeng sköt
 två 50-poängare och vann C3 på Mälarskottet med 292 p!

Conny Bjerkeng från Pk Haningeskyttar, som förra veckan i Eskilstuna blev Östsvensk Mästare i vapengrupp C, slog till igen och vann klass C3 på Mälarskottet 2007 med respektabla 292 poäng. Favorittrycket hade tydligen ingen som helst verkan på Conny! Han började med ”knock out” direkt, dvs med en snygg 50 poängare, och lyckades upprepa denna bedrift även i femte serien. Conny sköt en gång till, nu i öppen C, och hamnade igen på 292 poäng. Snacka om jämnhet!

Trots detta blev han inte Mälarskottets bästa skytt totalt, för det blev, hör och häpna, en klass-två-skytt vid namn Tomas Kristensson från hemmaklubben Mälarhöjdens Pk, som också sköt hela 292 poäng. Med en 50-poängare på slutet vann Tomas på bättre sista serie och kunde motta Mälarhöjdens guldmedalj som Mälarskottets bästa skytt. STORT GRATTIS till den bedriften! Både silver- och bronsmedaljen gick till Conny Bjerkeng.

Bäste veteran yngre blev Lennart Rehnström från Upplands Väsby med utmärkta 290 poäng. I veteran äldre segrade Paula Janver från Katarina Psf och i Dam 3 lyckades arrangörsklubbens Ulrika Hammarström bäst med 284 poäng. Ulrika, tillsammans med professionelle kocken Magnus Holmbon, agerade även som ”grillmästare” och serverade bamsekorvar från ”Mälargrillen”, klubbens populära utomhusgrill.

NP:s chefredaktör Ulf Hansson, ”som aldrig missar en korv på Mälarskottet”, sågs självklart koppla av med en kryddstark läckerhet från grillen efter skjutningen.
Ulf hade dagen innan fått iväg manuset för årets tredje nummer av NATIONELLT PISTOLSKYTTE till tryckeriet och kunde nu pusta ut för den här gången.


Att skjuta Mälarskottet är skön avkoppling! Säger NP:s redaktör
Ulf Hansson (mitten), som kunde pusta ut efter att ha fått iväg
manuset för nästa NP till tryckeriet.

Ulf berättar att nästa NP innehåller bland annat reportage om SM- och Magnum-SM, samt riksmästerskap i PPC och Springskytte-SM.
– Mälarskottet är den perfekta avkopplingen efter arbetet med NP! Det är alltid lika stressigt när det drar ihop sig till manusstopp!
Säger Ulf.  Men det är skönt när man har lämnat ifrån sig allting till tryckeriet och man känner att det blev en bra tidning den här gången också!

De nationella skyttarna verkar tydligen vara riktigt nöjda med sin tidning och väntar ofta otåligt på nästa nummer. Att NP i det här numret dessutom kan berätta att SPSF-ordföranden Anders Björks ”lobbyverksamhet” gav resultat och blyförbudet upphävdes höjer naturligtvis ytterligare stämningen och humöret hos läsarna.

Det händer visserligen inte så ofta, men den här gången segrade förnuftet!

LEVE det nationella precisions- och fältskyttet!

 

 

 

 

Grillmästarna Ulrika Hammarström och
Magnus Holmbom vid populära "Mälargrillen"

--------------------------------------------------------