ÖSSEBYTRÄFFEN 2007
   
Publicerad 2007-05-06 & uppdaterad 2007-05-09 (av Peter Siegel)

 

Den 6 maj, i strålande väder, arrangerade Össeby Pk sin populära fältskjutning Össebyträffen. Det karakteristiska Vikingaskeppet på station 8, som brukar komma farande för fulla segel, saknades tyvärr i år, men Björn Petterssons banläggning var det inget fel på annars.

 

Össebyträffen har som mest haft över 500 starter, i år var det dock lite mindre, pga att Uppsalakretsen också anordnade en fältskjutning denna dag. Synd, för många Stockholmare hade nog velat åka på den skjutningen också, men det är inte alltid möjligt att se till att tävlingar i olika, intilliggande kretsar inte krockar med varandra.

 

Lotta Brav, Össebys ”ständiga sekreterare” var på plats och såg till att allting flöt som vanligt. Kenneth Karlsson i sekretariatet och Sixten Bäckström, nyss fyllda 80 år, skötte som alltid uppropet. Banläggare i år var Björn Pettersson, vars bana kunde betecknas som ”lagom svår”!

 

Favoriterna var många, det gällde att skjuta fullt och ha så många särskiljningspoäng som möjligt på två av stationerna.

 

Vapengrupp A vanns av den regerande svenska mästaren Thomas Beck, Salems Pk, med resultatet 48/23 och 38 poäng (av 45).

I vgrp B lyckades Lennart Renström, Upplands Väsby, bäst med 47/22 och 33 p.
 

Revolver vanns av Curt Johansson, ACPK, och Niclas Blomgren, Lövsta Skf, som båda hade resultatet 48/23 och hela 40 poäng, dagens högsta!

 

Vgrp C togs hem av Torbjörn Hamrén, Lövsta, med 48/23 och 36 p.

Efter Torbjörn kom hela tre skyttar på andra plats med exakt samma resultat, nämligen fullt och 35 poäng, alltså bara en enda särskiljningspoäng mindre än vinnaren. Även Åke Nordin sköt fullt och hade 34 poäng, det räckte dock bara till en femte placering. Det är verkligen tufft i toppen!

 

Bästa dam var Erene Blomqvist från Grödinge, som sköt 46/23 och 34 p.

Patrik Ålander vann ”som vanligt” juniorklassen. Tyvärr kom dock bara två juniorer, vilket än en gång visar det stora problemet med återväxten inom vår sport!

 

Undertecknad, Peter Siegel, Katarina Psf, lyckades skjuta fullt med 35 särskiljningspoäng och vann därmed veteran yngre. Veteran äldre vanns av klubbkompisen Stig Arksand.

 

Stockholms skyttar ser nu fram emot att Össeby, med hjälp av flera andra klubbar i kretsen, åter kan arrangera TRÖSTTRÄFFEN på hösten.
 
Peter Siegel


Björn Pettersson, Lotta Brav och Kenneth Karlsson från Össeby Pk


Station 5