Ringrostarna 2007

 Publicerat  07-03-07 (Peter Siegel)

En av Sveriges mest populära fältskjutningar är utan tvivel RINGROSTARNA i Uppsala och många Stockholmare åker därför gärna till Ekebybodas Skyttecenter varje år.
Årets tävling hade 380 starter totalt, fast en hel del av de föranmälda hade åkt på vinterkräksjuka och var tvungna att stanna hemma.
  
Synd, för efter månförmörkelsen natten till den 4 mars 2007 blev det en strålande tävlingsdag och stämningen var på topp!


Ringrostarna var ursprungligen tänkt som en ”mjukstart” på våren, men banläggarna har lagt en allt tuffare bana de senaste 3 – 4 åren.
 

Årets deltagare undrade om det verkligen var en skjutning för ringrostiga, eller om arrangörerna ville att skyttarna ”skulle känna sig allt mer ringrostiga under tävlingens gång”!
Ringrostarna har nu en svårighetsgrad som de flesta andra fältskjutningar i landet.
Läs Basti Naumann's inlägg i ämnet!


På årets tävling var det bara tre skyttar som lyckades skjuta fullt i vapengrupp C, nämligen vinnaren Roger Björkman, Bålsta, samt Henrik Bohman, Uppsala Sportskytteklubb och Jan Ola Jansson från Falu Sport. Det var ”norsk räkning” med högsta möjliga resultat på 80 poäng, där tre stationer med poängräkning avgjorde den inbördes rankningen.

Bild: Den tuffa gungan på station 7 var ingen enkel match!.


Sven
ske mästaren P-O Andersson, Örebro, sköt ensamt fullt i B och Roger Björkman, som tydligen hade en mycket bra dag, var ensam med högsta resultat i R.
Därmed sköt han fullt i två vapengrupper och bommade alltså inte ett enda skott på hela tävlingen. GRATTIS till den prestationen!

Bild: Amie Blomér och Svenske Mästaren P-O Andersson.


I vapengrupp A var det dock tyvärr ingen som lyckades pricka in alla skott.

Glädjande var också att det fanns över tjugo kvinnliga skyttar, många i sällskap med sina män eller pojkvänner. Att se ”skyttepar”, unga eller gamla, gå ut och ha roligt tillsammans är ju verkligen trevligt!


Likaså när skyttar har sina barn med, som P-O Andersson, vars son Linus följde med och hjälpte till att klistra lappar över pappas träffar.


En annan mästerskytt, Åke Nordin från Upplands Väsby, hade två ”åskådare” med sig, nämligen frun och nya Schäfervalpen.


Tråkigt var däremot att det bara fanns en enda junior!
 

Det sextiotalet skyttar från Stockholm hade dock en rolig dag på fältskyttebanan, även om en del av dem tyckte att de kunde ha presterat ett något bättre resultat.
Men, vad gör det när man var ute på en av årets första fältskjutningar och kände sig lite ”ringrostig”! Det blir nog bra till nästa SM!Text & foto: PETER SIEGEL
 2007-03-05
siegel.peter@telia.com