TRÖSTTRÄFFEN 2007
  
Publicerat 2007-09-24 (av Peter Siegel)

 


  

”Otröstliga” var Stockholms skyttar när både Norrtäljeträffen och Ö-skjutet på Ljusterö lades ner i slutet av 90-talet. Össeby Pk startade dock istället, som tröst, sin TRÖSTTRÄFFEN. Det blev TOTAL SUCCÉ och tävlingen hade 365 starter redan första året. Idag är Össebyträffen och Tröstträffen två av Stockholms största och populäraste fältskjutningar!

 

Össeby Pk, som även arrangerar ÖSSEBYTRÄFFEN på våren, är en liten klubb och har inte hur många funktionärer som helst. Därför har man bett åtta klubbar från Stockholm att frivilligt bemanna fältskyttestationerna på Tröstträffen. Ett samarbete som fungerar utmärkt! Össeby Pk själv sköter sekretariatet, vapenkontrollen och serveringen med den populära grillen.
 


Sune Janvers pistol godkändes, men - varning för paparazzi!

 

Oftast bra väder! Vädergudarna brukar le när Össeby anordnar sina tävlingar, så också i år och förutsättningarna för en bra tävling var därför utmärkta. Fast jakttiden hade börjat redan och en del skyttar är ute och skjuter älg istället, så hade man ca 300 starter även i år. Två skyttar, som vann två vapengrupper var, utmärkte sig särskilt.

 

Åke Nordin, Upplands Väsby, sköt fullt i både C och A och hade bästa särskiljningspoäng i båda vapengrupperna och Lars Wistedt, Bålsta, vann vgrp B och R. Imponerande, för många av kretsens bästa fältskyttar deltar i Tröstträffen och konkurrensen är stor. Lasse åkte dock hem direkt efter sina segrar och är tyvärr inte med på bild.
 


DUBBELT GRATTIS!
Ordf John Falk och sekr. Lotta Brav gratulerar Åke till seger i både vpgr A och C.

 

På parkeringen stod som vanligt en stor Rolls Royce Silver Cloud 2 med en V 8 på 6,25 kubikdecimeter (6,25 liter). Skyttarna frågade om bilen var första priset i tävlingen. NEJ, vi har penningpriser på Tröstträffen, EJ varupriser, var svaret från tävlingsledningen.

Bilen med stort B ägs av Lasse Holländer som kör sin fästmö Maud Rylander från Stockholms Polisen till Tröstträffen på ett mycket elegant sätt varje år.

– Flott ska det vara och bara det bästa är gott nog för min Maud! Tycker Lasse!
 


FÖRSTA PRIS på Tröstträffen en Rolls Royce Silver Cloud II?
Nej, endast penningpriser!

  


- Det gick käpprätt åt skogen!
Sa Gunnar Johnson, Pk Svea, som lyckades bättre som röststark stationschef.

 

- Insamling av tomhylsor på alla stationer!
Sa en miljömedveten Staffan Lönnström

 


Skyttarna ser nu fram emot Upplands Väsbys kretsfältskjutning den 7 oktober och nationella fältskjutningen Katarinaträffen, den 14 oktober 2007 på Hacksjöbanan i Tullinge.

 

LYCKA TILL på Stockholmskretsens sista två fältskjutningar2007!