Nordiska mästerskapen i fält 2008
Ett reportage från svenska damlandslaget

Publicerat 2008-08-25 (av Peter Siegel)
Text.: Anna Karlsson    Foto: Linda Svensson

Nordiska mästerskapen, dvs landskampen mellan Danmark, Norge och Sverige, gick i år av stapeln i Hevring i Danmark. Det var tre år sedan landslaget var där, men allt var sig likt. Vi anlände på fredag eftermiddag och som vanligt är informationen knapphändig, men damernas lagkapten Marie Brunsson jagade rätt på det vi behövde veta medan vi andra tog det lugnt och gjorde oss hemmastadda.

Dagen D var lördag morgon, först ut på fältskyttebanan var damerna, sedan juniorer och sist seniorerna. Vi gick i 4-mannapatruller, på en traditionell dansk bana på 10 stationer, som var fin och väl avvägd med knästående, liggande och långa håll. Avstånden var mellan 10 till 120 meter. Vi hade dock vinden på vår sida, då den lyckligtvis var minimal den dagen.

Andra varvet avverkades efter lunch, som bestod av goda, danska smörrebröd. Vana som vi är att skjuta fullt, eller bra nära, så var det 3 spända lag som kom in på eftermiddagen. Hade det gått vägen? Vapenfel i seniorlaget och många bort, skulle det räcka? Vid tretiden byttes bedrövelsen ut till ren skär trippelglädje, vi fick fira 3-lagguld och 3 individuella guld samt ett silver och ett brons. En riktig grand slam!


Guldlaget med Hanna Eriksson, Anna Karlsson, Monica Hjertqvist, Linda Svenssson
 

– Svenskerne var svære at slå! Var danskarnas kommentar. – Svenskerne har langt mere fællesskab og træning end os, og vi har i pistoludvalget snakket om, at vi burde have samme forhold, hvis vi skal skyde lige op! Berättade danske ledaren Michael Brandt.

Middagen på kvällen firades av och alla skyttar hurrade och glädjades med varandra, norrmännen stämde upp till sång och vi överlämnade en egen guldmedalj till vår kapten, en 12 cm bred chokladmedalj, med orden ”nu slipper du göra om och göra rätt, för det blev verkligen rätt”. Alla andra lagkaptener var nog en aning avundsjuka J. Nytt för i år är att de delade ut medalj till bästa lagledare, självklart plockade Sverige denna guldmedalj också!

Vi vill även passa på att tacka Örgryte Pistolklubb för ett väl arrangerat träningsläger.

HEJA SVERIGE!

Anna, Hanna, Linda o Monica

Resultat

Lagguld gick till seniorerna Johan Nilsson, Markus Andersson, Jörgen Persson, Thomas Melander, Pelle Carlsson o Åke Nordin.

Lagguld gick till damerna Anna Karlsson, Linda Svensson, Monica Hjertqvist o Hanna Eriksson.

Lagguld gick till Juniorerna Mattias Sjölin, Martin Rehn, Rasmus ”Lillen” Petersson och Martin Ludvigsson.

Individuella medaljer gick till Mattias Sjölin, junior guld, Markus Andersson, senior guld, Johan Nilsson senior silver, Anna Karlsson damer guld och Linda Svensson damer brons.

Resultat o reportage finns på Danmarks hemsida www.skytten.dk .