GULDTJEJEN

SILVERTRÄFFEN
 
Publicerat 2008-09-22 (av Peter Siegel)

 

Landslagsskytten Linda Svensson från Uppsala Handeldvapenföreningen var enda skytten som klarade att skjuta fullt på nystartade SILVERTRÄFFEN i Sala den 21 september 2008.

Linda, som nyligen var med om att vinna landskampen mot Danmark och Norge, visade verkligen vilken duktig skytt hon är. Banläggningen i Sala var i tuffaste laget, men Linda som startade i C3 istället för damklassen, satt alla (killar) på plats!

 

Inte någon skytt i någon vapengrupp mäktade att skjuta fullt, fast det fanns flera nyblivna svenska mästare på Silverträffen, som t.ex. Roger Björkman, Robert Råsbo och Ove Granberg. Duktiga Linda besegrade samtliga! Att ensamt skjuta fullt på denna krävande bana var alltså verkligen en stor bedrift!

 

En till som lyckades mycket bra var Roger Björkman som nu skjuter för Örebro. Roger vann både vapengrupp A och B och kom på andra plats i R och C. Roger vann revolverklassen på senaste SM i Kristianstad, men fick se sig besegrad med en träff av klubbkompisen Jens Carlsson som därmed vann Salas vgrp R. Vinnaren av klassen D3 blev Anna Stålbrand Törnqvist från Lövsta Skf i Stockholm, som dock inte blev bästa dam totalt, för det var ”Guld-Linda” från UHF som för dagen startade i C3.

 

SILVERTRÄFFEN i Sala har tidigare varit en populär fältskjutning som samlade skyttar från när och fjärran, men lades på is år 2001. De gamla eldsjälarna och funktionärerna bytte klubb eller föll för åldersstrecket och man tog ”time out” från att arrangera Silverträffen. Sala Pk har tidigare t.o.m. arrangerat ÖSM i fält. En yngre generation tog nu över och tyckte att det var dags att anordna Silverträffen igen. Totalt 172 starter visade att tävlingen var efterlängtad och nästa år blir det säkert fler skyttar ändå.

 

Personligen kommer jag gärna tillbaka, inte bara för en bra tävling i trevlig miljö, utan även mycket för den kanongoda thailändska maten som serverades i det stora klubbhuset. De två söta thailändska flickorna Lalida Andersson och Phimchai Wangmani Leskinen hade lagat fem olika varmrätter som kyckling i curry och kyckling med svamp och wokade grönsaker, plus en rätt med oxkött och en med räkor, samt nudlar med bacon och scampi. Något helt annat och mycket bättre än de vanliga korvarna och smörgåsarna på många andra tävlingar.

 

Redan den vällagade och välsmakande thailändska maten är värt en resa till Silverstaden Sala! Får man dessutom tävla i fältskytte och kanske lyckas skjuta fullt som Guld-Linda är lyckan fullkomlig!

Jag hoppas verkligen att Silverträffen och Thaimaten återkommer nästa år och att det blir ett stående inslag i många år framöver!

 

TACK Sala Pk att ni tog upp Silverträffen igen!

 


Sala Pk arrangerade SILVERTRÄFFEN igen efter 6 års "time-out".


Roger Isaksson flaggade redan vid uppropet
för kanongod Thaimat i serveringen!


Lalida Andersson & Phimchai Wangmani Leskinen
serverade fem kanongoda Thairätter.


Tuffaste stationen?   4 målgrupper på långt håll och utan stödhand!


Staffan Lönnström, Katarina Psf i Stockholm, kollade protokollet mycket noggrant.


Station 7  >  3 målgrupper och 4 figurer på rullbommen - utan stödhand!


Station 8 > segraren i A och B, Roger Björkman,
bekämpar rörligt mål med poängräkning!


Anna Stålbrand Törnqvist, Lövsta Skf, vann Dam 3.


Jens Carlsson vann revolverklassen och Roger Björkman
var bäst i både A och B, men ...


... guldtjejen och landslagsskytten Linda Svensson var bäst av alla!
Linda vann vgrp C 3 före samtliga killar och var enda skytten
som sköt fullt på hela Silverträffen!