Helt andra bullar i Tyskland!

 

Publicerat 2009-11-20 (av Peter Siegel)

 

Medan man i Sverige har stora problem med att intressera ungdomar för pistolskyttesporten och antalet juniorer på tävlingar är närmast obefintligt, så agerar Tyska Skyttesportförbundet på ett helt annat sätt. Deutscher Schützenbund (DSB) gör allt för att säkra återväxten och har därför bland annat att öppnat en egen hemsida för just juniorer och ungdomar.

 

Sedan början av september 2009 finns en ny webbplats för ”Tyska Skyttejuniorer och Ungdomar” (DSJ). Under adressen www.dsj-dsb.de hittar man alla nyheter, datum och händelser rörande ungdomsorganisationen inom det Tyska Skytteförbundet (DSB). Svenska skyttar kan trycka på knappen ”ÖVERSÄTT” och få hela texten på svenska. Översättningen är visserligen en automatisk ”Google translation” som har "lite" brister, men som fungerar i det stora och hela. Lite roliga och delvis obegripliga ”grodor” får man tåla, andemeningen i den svenska texten framgår dock klart och tydligt.

Man satsar nu dessutom även på TWITTER – adressen är www.twitter.com/dsb_de .

 

Deutscher Schützenbund (DSB) som grundades 1861, ombildat i Gotha 1951, är den fjärde största tyska idrottsförening av de 20 största nationella organisationerna. Nästan 1,5 miljoner skyttar är medlemmar i cirka 15 000 klubbar. Förutom de välkända OS-grenarna i gevär, pistol, etc, sköter DSB också grenar som Running Target, mynningsladdare, pilbåge, fält bågskytte, armborst och sommarbiathlon.

 

Utvecklad och genomförd är den nya webbplatsen av företaget Lekkerwerken i Wiesbaden, ett företag som specialiserat sig på kommunikation och design inom olika mediasektorer.

 

Nu väntar vi bara på att Svenska Skyttesportförbundet och Svenska Pistolskytteförbundet tillsammans drar igång en storsatsning för att säkra återväxten inom vår sport. Klockan är fem i tolv!"DSB satsar stenhårt på ungdomar, kvinnor och eliten!"