Stockholms Duellserie

startade på Lidingö
 
Publicerat 2009-01-13 (av Peter Siegel)

 

Lidingö Pk är arrangör för första och andra omgången av sex i Stockholms Duellserie. Resterande fyra tävlingar går i Farstahallen där Örlogsberga står som värd för omgång 3 och 5 och Katarina Psf som sköter omgång 4 och 6.

 

Lite ringrostig kände sig nog en hel del deltagare, men favoriterna hade tydligen legat i träning och klarade sig bra. Atlas Copco Pk:s skyttar med bl. a. Johan Backe, som hade skjutit förra årets högsta resultat i öppna klassen, hela 1448 poäng i fem omgångar, samt Jens O´Konor låg som vanligt på topp. Johan Backe sköt hela 292 i öppna klassen och 290 i HA. Även Livgardets Håkan Sjöberg sköt bra - 291 poäng - och vann därmed klassen herrar A. ACPK:s Jens O´Konor sköt 289 och 288 poäng i första omgången på Lidingö.

 

ACPK har en inomhusbana i en gammal gruva i Nacka och Atlas-skyttarna kan träna snabbskyttemomentet hela senhösten och vintern. Det gör tydligen susen, för i den här grenen gäller det att nöta in tekniken så att den sitter i ryggraden. Alla andra, som kanske har skjutit duell senast i förra årets serie, har då förstås lite sämre förutsättningar att skjuta bra poäng! Det brukar dock gå bättre och bättre vartefter för de flesta i de sex skjutningarna.

 

Stockholms Duellserie är samtidigt också den ”bästa fältskytteträningen” man kan få inför årets utomhussäsong. Här tränar man in ett ”bra första skott” som är viktigt i fält för då brukar nämligen resten också sitta bra i figuren eller figurerna! Bara det är ett gott skäl att delta i huvudstadens duellserie.

 

För att inte tala om att duellskytte i sig är en rolig gren!

 


Stockholms Duellserie startade med två omgångar på Lidingö,
följd av fyra omgångar i Farstahallen.


Tävlingsledarna Jonny Hedberg & Uffe Persson räknade och noterade resultaten


ACPK:s Jens O´Konor - en av storfavoriterna i Duellserien sköt 289 och 288 poäng!


Klubbkompisen Johan Backe "hakade upp sig på 49:orna"
och sköt hela 292 och 290 poäng!


Några 50-poängare?         Jodå - flera stycken!