DUELLSERIEN

i sitt slutskede
 
Publicerat 2010-02-02 (av Peter Siegel)

 

Två omgångar återstår av Stockholms duellskytteserie som avslutas i Farstahallen med omgång 5 den 6 februari och omgång 6 den 13 februari 2010. Storfavoriter till totalsegern är Håkan Sjöberg, Jim Forsberg och Johan Backe. De bästa fem omgångar av sex räknas för att kora en totalvinnare som då får ett fint pris i form av en presentcheck.

 

Jim Forsberg leder efter fyra omgångar den öppna klassen med det sammanlagt högsta resultatet på 1142 poäng. Jim var också den enda som lyckades skjuta en 50-poängare i fjärde omgången. Herrar A leds av Johan Backe med 1125 poäng. Håkan Sjöberg, som dock bara har skjutit tre omgångar hittills, har skjutit det högsta delresultatet på 295 och 290 som ger honom den högsta snittpoängen så långt.  

 

Vem som blir totalsegrare till slut är dock inte avgjort än på långa vägar, två toppresultat i slutet av serien av någon hittills lägre rankad skytt kan förändra hela bilden. Resultatlistan blir som bekant inte klar förrän sista skottet har skjutits! Jag hoppas dock att någon ”uppstickare” ger favoriterna ”en riktig match” i de båda sista omgångarna och önskar Lycka Till!

 


Johan Backe i utgångsställning ...... lyfte pistolen, siktade och sköt 286 poäng totalt.

 


Anders Turebrand tävlade i klass Ö med sin kal .38 revolver ...

 


... och sköt "nästan 50"!

 


Katarina Psf:s Susanne Larsson var skjutledare och noterade poängen.

 


"Susanne skrattade hela vägen till banken!"
Många starter underlättar att täcka hallhyran i Farsta,
samt att hålla i gång den årliga Duellskytteserien i januari & februari.