Tangerat rekord på årets

HANDEN OPEN!
 
Publicerat 2011-05-03 (av Peter Siegel)

 

Thomas Dahlberg heter skytten som tangerade Per Aldéns gamla rekord av sju (7!) segrar i den gastkramande cuptävlingen HANDEN OPEN 2011. Som i tennisturneringar gäller det här att ”vinna eller försvinna”. För många år sedan arrangerades HO på både lördagar och söndagar. På lördag var det då 128 skyttar som möttes i en grundomgång, varav hälften gick vidare till söndagen där skyttarna återigen ”halverades” upprepade gånger, dvs. 64 - 32 - 16 - 8 - 4, tills två resterande skyttar möttes i en spännande final. Numera är deltagarantalet tyvärr mindre och man kan klara av hela tävlingen på en enda söndag. Det har dock inte blivit så värst mycket lättare att vinna för det då segraren fortfarande måste slå några av Sveriges bästa precisionsskyttar som möts i kvarts- och semifinalerna.

 

Atlas Copcos Thomas Dahlberg hade 6 segrar bakom sig, men sedan kom klubbkompisen Jens O´Konor med i spelet och ”förstörde” för Thomas genom att vinna fyra år på rad. Även det en otrolig bra bedrift! I år fick dock Thomas revansch på Jens genom att slå ut honom i semifinalen. I den andra semifinalen möttes artikelförfattaren Peter Siegel, Katarina Psf, med Djurö Skyttesportföreningens Marcus Åberg. Marcus vann den matchen och gick vidare till final med Thomas Dahlberg.

 

 Den hittills sexfaldige HANDEN OPEN vinnaren Thomas Dahlberg hade tydligen ”lite mer rutin” och kanske även lite bättre finalnerver och lyckades därmed vinna för sjunde gången i sin framgångsrika skyttekarriär. Gamle mästaren Per Aldén har fallit för åldersstrecket och slutat att tävla i pistol, men Thomas Dahlberg är fortfarande relativt ung och har därför chans att vinna några gånger till i framtiden! Per Aldén, som numera bor i Skåne, fick efter matchen höra på telefon om Thomas tangerande av sitt rekord och lyckönskade på det hjärtligaste. Vi väntar nu med spänning på nästa års HANDEN OPEN!

 


Inga "handvärmare" behövdes på årets HANDEN OPEN!


Skjutledare Tony Lindblom startar "Stockholms nervösaste tävling".


HPSK:s "man mot man skjutning" kräver sannerligen starka nerver!


Handens nya stjärnskott Per Qvarnström kritar hålen.


Thomas sköt 50, men även Adam Ströms gulaschsoppa var en 50-poängare!


VEM MÖTER VEM I NÄSTA OMGÅNG?
Vinna eller försvinna gäller i denna handikapvänliga tävling!


Marcus Åbergs lilla dotter
höll tummarna så hårt att pappa klarade sig ända till finalen!


Både Thomas & Marcus började första finalserien med 49 poäng!


Med sina sex tidigare segrar i ryggen hade dock Thomas Dahlberg
tydligen "lite mer rutin" att klara finalskjutningen 2011!

 
Thomas Dahlberg
HANDEN OPEN VINNARE FÖR 7:e GÅNGEN
silver - Marcus Åberg                                    brons - Jens O´Konor