Jonas Hübner

ny kretsmästare i fält A
 
Publicerat 2011-08-23 (av Peter Siegel)

 

Finns det hjärterum, finns det stjärterum!  Salems Pk har nu bevisat att man kan arrangera ett kretsmästerskap även på en liten klubb-bana. Lite trångt var det mellan stationerna och man fick ibland avvakta skjutningen eller markeringen på grannstationen, men allt gick jättebra med en liten, men fullt acceptabel fördröjning av patrulltiderna senare på dagen.

 

Åtta stationer låg tätt intill varandra runt Salem Pk:s klubbhus med sin punschveranda, målbodar och skjuthall. Det tog högst en timme att gå runt i denna nästan helt plana terräng och skjuta detta mästerskap i fält A. Patrullerna var visserligen bara på fyra man, men gjorde att det gick ganska fort att markera och komma vidare på denna ibland lite knepigt lagda bana. Totalt hade man över tvåhundra starter.

 

Tre skyttar av åttio deltagare i kretsmästerskapet lyckades skjuta fullt, Jonas Hübner, Åke Nordin och Thomas Beck. De fick till slut skjuta isär om kretsmästartiteln och medaljerna. Åke och Thomas är ju gamla rävar som har vunnit särskjutningar förr, men Jonas har hittills ”bara” blivit silvermedaljör vid sådana tillfällen. Denna gång lyckades han dock att besegra sina motståndare och bli kretsmästare för första gången. En snygg guldmedalj och en kretsmästarnål, som man dock bara får en gång, alltså vid första gången man blir kretsmästare, blev belöningen för prestationen att skjuta fullt i tävlingen och vinna särskjutningen. Gissa om Jonas blev glad!

 

I lagtävlingen vann Salems lag 1 med Thomas Beck, Jonas Hübner och Thomas Herkevall, silver gick till Lövsta lag 1 med Håkan Björn, Torbjörn Hamrén och Pelle Carlsson och brons till Stockholmspolisens Skf med Ulf Mangerud, Benny Östlund och Lars Björn.

 

I kretsskjutningarna sköt Jan-Åke Lindström bäst i B med 47/30, Benny Östlund blev bäst i C med 48/30 och Jan Arnström bäst i R med 46/28. Bästa dam var Maria Prandl-Norrgård med 45/29, Björn Hellström blev bästa veteran yngre med 43/27 och i veteran äldre stod Ove Andersson med 39/25 överst på prislistan.

 

Ett STORT GRATTIS till samtliga medaljörer och speciellt också till Jonas Hübner som från och med denna dag kan kalla sig STOCKHOLMS KRETSMÄSTARE i fält A!

 


Salems fältbana,
stationer tätt inpå varandra fungerande bra i alla fall!

 
Snabb kontroll av utrustningen
 

Glada ansikten i serveringen och vid grillen!
 

station 1
 

station 2
 

NP:s chefredaktör Ulf Hansson har ännu inte köpt
den senaste Neuhausen "The Legend" utan
sköt bara vet/ä C.
 
 
Vännen Basti Naumann markerade
 

HALT - station 3
 

station 3 - skjutning i svagt sluttande terräng
 

markering på Katarinas station 3


smala skogsstigen till station 4
 

station 4
 

HALT innan station 5
 

ELD kommenderas på station 5


station 6 med stående och liggande bunkerspringa
 

station 6 med bl.a. 2 visningar a 2 sekunder
 

VÄLKOMNA TILL STATION 7! Sa personalen.
 

A > B > C


Hylsorna försvann i gräset
 

tre skyttar gjorde upp om medaljerna på den här
särskjutningsstationen
 

Jonas Hübner > Thomas Beck > Åke Nordin
 

med och utan stödhand
 

Thomas Beck kände det på sig: VARNING för J. HÜBNER!
 

GULD - Jonas Hübner
silver - Åke Nordin                                     brons - Thomas Beck
 

Salem 1
kretsmästare i lag
Silver - Lövsta                                    Brons - Stholmspolisens Skf
                                        polislaget åkte hem innan prisutdelningen
                                     Salems Thomas Erlandson håller upp medaljerna