Leif Mihkelsaar

kretsmästare i Nationell Helmatch
 
Publicerat 2011-10-21 (av Peter Siegel)

 

”Någon gång ska vara den första!” sa Leif Mihkelsaar från SAPK när han blev kretsmästare i Nationell Helmatch 2011 och tog emot sin guldmedalj och kretsmästarnål. Denna nål får man bara första gången man blir kretsmästare i någon av de nationella grenarna. I år var det alltså dags för Leif att sätta en kretsmästarnål på sin skyttejacka!

 

Nationell Helmatch består av tre olika moment, nämligen 4 serier precision á 6 minuter, 4 serier duell och 4 serier på helmatchtavlan á 18, 16, 14 och tolv sekunder. Det sista momentet kan nog betraktas som det svåraste, för här gäller det verkligen att ha ställt siktet mitt i och inte bomma de 4 figurerna. Man skjuter helst på de minsta figurerna (överst) på dom längsta skjuttiderna och de något större på de kortaste tiderna för att inte försvåra för sig själv.

 

Leif Mihkelsaar sköt 187 poäng i precisionen, 182 i duellen och 161 på helmatchtavlan, totalt alltså 530 poäng. På samma poäng hamnade Joackim Norberg, ACPK, men med sämre poäng i sista momentet, vilket resulterade i en silvermedalj. På tredje plats, bronsplatsen, hamnade Tommy Ek, Lunda Skf, som nådde 529 poäng totalt. Av dessa siffror kan man dra slutsatsen att det var trångt i toppen!

 

Kretsmästare i lag blev Atlas Copco Pk med Joackim Norberg, Johan Backe och Patrik ”Putte” Ålander. Silvret gick till Katarina Psf med Peter Siegel, Kenneth Garp och Anne-Mari Virtanen och brons till Stockholmspolisen med Per Norman, Göran Palm och Mathias Lind.

 

Samtliga kretsmästerskap är därmed över för i år och Stockholmskretsen gratulerar alla medaljörer på det hjärtligaste!

 


 


Kretsmästerskapet i Nationell Helmatch innehåller 3 specialmoment


Knepigast!     Här gäller det att INTE bomma figurerna!


GULD - Leif Mihkelsaar
silver - Joackim Norberg                                             brons - Tommy Ek


Guld - Atlas Copco Pk
    silver - Katarina Psf                                                brons - Stockholmspolisen