LYCKTRÄFFEN 2011
 
Publicerat 2011-09-26 (av Peter Siegel)

 

Det gör inget om man kommer sist i resultatlistan, på LYCKTRÄFFEN har man chans att vinna pengar ändå, förutom prispengarna till dem som har skjutit bra. Det lottas nämligen ut ett hemligt nummer som avslöjas först när tävlingen är slut.

 

Den eller de skyttar som har skjutit just det resultatet eller kommer närmast detta nummer får pengarna. Före första starten sätts alltså ett dolt framslumpat resultat mellan 200 - 300 poäng upp på resultattavlan. Resultatet slumpas fram med hjälp av dator och är okänt för alla, inklusive arrangören.

 

I år var lyckonumret 283 och två skyttar fick då dela på pengarna, Joackim Norberg, ACPK, och Jan Arnlund från Mälarhöjdens Ps. Vinstsumman, 10 % av startavgifterna, blev i år ca 900 kronor. Själv hade jag ”otur” för jag sköt 284 i vapengrupp B, alltså ett ”för mycket”! Jag kunde dock glädja mig över en andra placering i B3 efter Joackim Norberg som vann den vapengruppen med 285 poäng. På tredje plats kom Lennart Rehnström.

 

Joackim Norberg vann även vgrp A3 och det var där han prickade in rätt lyckonummer, nämligen framslumpade 283. Tvåa i A blev en skytt som nu har återvänt till skjutbanorna efter flera års uppehåll, Sidney Holm från ACPK. Trea kom Jonas Wetterström, Stockholmspolisen.

 

I vapengrupp C vann Göran Svahn, Stockholms Spårvägars SS, som sköt i sista skjutlaget, med 287 poäng. Innan dess så ledde Kjell Brink från Katarina Psf med 287 poäng, men ”förlorade” sedan mot Göran på sämre sista serie, 46 mot Görans 48. Jonas Wetterström, Stockholmspolisen, kom trea med 285 poäng. Jan Arnlund sköt sitt lyckonummer i C3 där han hamnade på 4:e plats.

 

Lennart Rehnström, Stockholmspolisen, som tydligen har ”abonnerat” första platsen i den yngre veteranklassen på alla tävlingar, vann igen, denna gång med 285 poäng. Arturo Miranda, ACPK, vann med 278 i veteran äldre.

 

Kul idé av arrangören Bromma Pk, det där med lyckonumret, för alla kan ju hoppas på in i det sista att vinna några pengar! Den bästa fjärdedelen i alla klasser, de riktigt lyckliga som står överst i resultatlistan, får sina pennigpriser som vanligt skickade till sina respektive klubbar.

LYCKA TILL alltså på nästa LYCKTRÄFFEN – år 2012!

 


Lyckträffen på Grimsta Skjutbanor


Tävlingsledaren Hans Barck med funktionären Ingvor Thorén.


Inga problem!    MORINI .22 RF håller för trycket!


Adam Ström - 50 i andra serien.


Jonas Wetterström - 50 med 4 innertior i vgrp B!


Jan Arnlund sköt 50 i provserien, plus 2 x 50 i tävlingen i vgrp C.


Sidney Holm tillbaka på skjutbanorna efter flera års uppehåll.


Joakim Norberg startade i A och B och vann båda vapengrupperna!


Lennert Rehnström vann "som vanligt" veteran yngre!


Kjell Brink ledde länge med 287 poäng i C3,
men sedan kom Göran Svahn och vann på bättre sista serie!

 
Kökspersonalen bjöd som alltid på goda smörgåsar!
 

"Andra chansen!"    Även om man ligger sist
kan man vinna pengar på ett förbestämt "lyckonummer"!
 
 
Tävlingsledaren Hans Barck öppnade kuveret och fram kom nummer 283.
Joackim Norberg och Jan Arnlund som båda sköt 283 fick dela på pengarna.