HEJA SVERIGE!
 
Publicerat 2011-06-10 (av Peter Siegel)

 

Medan hela den kungliga familjen firade SVERIGES NATIONALDAG på Skansen, ”firade” många skyttar den 6 juni med att ”skjuta salut” på NATIONALDAGSSMÄLLEN på Hacksjöbanan i Tullinge. Strålande väder och ca 26 grader lufttemperatur skapade de bästa förutsättningarna för dagens tävling och det högtidliga firandet i landet.

 

Katarina Psf var som vanligt arrangör för denna rankinggrundande kretsprecisionsskjutning på ”gamla pistolbanan” på Hacksjön, resten av skyttecentret befinner sig dock för tillfället under ut- och ombyggnad. Allt ska vara klart till mitten av juli 2011 för då ska det arrangeras ett SM i PPC och sedan i augusti även ett VM i samma gren.

 

Jan Nordling från Salems Pk blev Nationaldagssmällens bästa skytt med 290 poäng i vapengrupp C. Jukka Kinnunen och Maria Prandl-Norrgård var inte långt efter med sina 288, respektive 287 poäng. Björn Westerlund sköt den enda 50-poängaren i vgrp C och hamnade på 5:e plats.

 

Maria Prandl-Norrgård, Salems Pk, fick revansch genom att vinna vapengrupp B, med Jukka Kinnunen återigen på andra plats och Michael Åkerström på tredje.

 

Mats Marmlind, Gripen pk, började med en 50:a och vann vgrp A, tvåa blev Curt Johansson och trea Jan Nordling. Michael Åkerström sköt en snygg 50 poängare med sin 45:a och hamnade på 6:e plats.

 

Svenska flaggan vajade i vinden och stämningen var på topp på årets ”Nationaldagssmällen”. Man kände att sommaren hade kommit, bland annat också genom att Jukka Kinnunen kom till tävlingen med sin fina Harley Davidsson modell 1943. Det kända skytteparet Gunnar & Eva Berggren från Pk SVEA Ing 1 hade sitt 8-åriga barnbarn Mathilda med sig som åskådare. Mathilda uppmanade morfar och mormor att INTE skjuta åttor och målade fantasifulla bilder med sina medhavda färgpennor under skjuttiden.

 

Snart kommer årets höjdpunkt, SM i Pistol, och man kan bara hoppas att vädret och därmed också stämningen i Göteborg är lika bra som på NATIONALDAGSSMÄLLEN 2011!

 

RESULTAT

Vapengrupp C

1

Jan Nordling

Salems Pk

290

2

Jukka Kinnunen

Uppl. Väsby

288

3

Maria Prandl-Norrgård

Salems Pk

287

 

Vapengrupp B

1

Maria Prandl-Norrgård

Salems Pk

285

2

Jukka Kinnunen

Uppl. Väsby

283

3

Michael Åkerström

Salems Pk

283

 

Vapengrupp A

1

Mats Marmlind

Gripen Pk

281

2

Curt Johansson

ACPK

280

3

Jan Nordling

Salems Pk

277

 


6 juni 2011


Jukka Kinnunens sommarhoj - en klassisk Harley från 1943.


Fullt i skjuthallen på Nationaldagen.


- Skjut inga åttor bara!  Sa Mathilda. - Sikta enbart på tior!
Mathilda, 8 år, ritade,
samt kollade mormor Eva Berggrens och morfar Gunnars träffar!

 
Tröstpris?
Fotografen/reportern fick Mathildas fina målning i present!


Maria Prandl-Norrgård höll på Sverige, samt vann vapengrupp B.
 


Funktionären Staffan Lönnström kritade även några 50-poängare!
 


Stolta 50-poängsskyttar!
Michael Åkerström & Björn WesterlundJan Nordling sköt 290 poäng i C och var bäst på Nationaldagen!