Uppsalakretsens tävlingar

populära bland Stockholms skyttar!
 
Publicerat 2011-04-18 (av Peter Siegel)

 

Finns det inga tävlingar hemma någon helg kan Stockholms skyttar alltid åka till tävlingar inom Uppsalakretsen och vice versa! Den 17 april 2011 skulle Stockholms kretsmästerskap i fält C ha ägt rum på Kungsängen, men Upplands Väsby Psf, som arrangerar detta mästerskap i vanliga fall, mäktade inte med det i år.

 

Vad göra? Ja, man kan ju alltid åka till grannkretsen och tävla där! I det här fallet var det Östhammar Pk som arrangerade Uppsalas kretsmästerskap i fält B och ca 25 skyttar från vår krets åkte dit och prövade lyckan! Restid från Stockholm ca 1½ timmar – inget större avstånd alltså för en entusiastisk fältskytt!

 

Strålande väder gjorde att alla skyttar var på gott humör, även om många bommade flera skott på station 4, ett löpande mål som rusade förbi med lite högre hastighet än de i skjuthandboken föreskrivna 2 meter per sekund! Att sikta i kanten av målen hjälpte inte, man var tvungen att hålla ”i tomma intet framför figurerna” för att få in sina träffar! Annars var banan inte allt för svår och fullt skjutbar!

 

Uppsalas favoriter och elitskyttar var dock tydligen fullt medvetna om svårighetsgraden på station 4 och klarade den stationen oftast bättre än vi utsocknes. Bäst i vgrp B var Uppsalakretsens ordförande, svenska mästaren Roger Björkman, som blev ny kretsmästare i fält B med 47/28. Silvret gick till duktiga Monika Hjertqvist och i särskjutningen om bronset vann Jan Korkeamäki över Linda Svensson, som denna gång blev utan individuell medalj. Linda dock trösta sig med ett guld i lag istället.

 

Bäst i vgrp A var Katarina Psf:s nya ordförande Kenneth Garp som vann med 47/31 och bästa revolverskytt var Jan Korkeamäki, Älvkarleby PK, med 48/31, före Robert Råsbo, som också sköt fullt, men som hade 15 mot Jan Korkeamäkis 23 särskiljningspoäng.

 

Bästa veteran yngre var Jan-Åke Lindström från Salem och bästa äldre veteran var undertecknad Peter Siegel, Katarina Psf.

 

Kretsmästare i lag blev Råsbo Psk:s lag 1 med Monica Hjertqvist, Linda Svensson och Dan Melin. Silvret gick till Råsbo Psk:s lag 2 med Roger Björkman, Robert Råsbo och Jan Hjertqvist. Bronsmedaljerna gick till F 16 SF med Leif Gävert, Göran Vadman och Andreas Jakobsson.

 

TACK Uppsalakretsen och Östhammar Pk att vi fick komma och vara med på ert spännande kretsmästerskap och kretsskjutning! Kom gärna till oss i Stockholm nästa gång!

 


Två kända Stockholmsskyttar (vä) vid haltpålen på station 1.


NP:s chefredaktör Ulf Hansson och Basti Nauman,
antagonist och bästa vän, tillika kretssekreterare i Stockholm,
skjuter alltid om vem som ska bjuda på korven efteråt!

 
Station 1: "EEELD!"        I bakgrunden station 8.


Inget riktigt flyt idag individuellt, men GULD i lag!
Landslagsskytten Linda Svensson kom tvåa i särskjutningen om bronset,
blev fyra i kretsmästerskapet fält B, samt fyra i R3.
 

Klart svårast på Uppsalas kretsmästerskap i fält B,
station 4 med (för-) snabba löpande mål!
 

Inte många träffar här inte!


Skyttar från Uppsala Sportskytteklubb på väg mot nästa station.


"Patrull framåt!"


"ELD!"


Uppsalakretsens ordförande Roger Björkman
blev kretsmästare i vgrp B
och sköt
bäst även i vapengrupp C!
 
 
Katarina Psf:s ordförande Kenneth Garp vann vgrp A.
 

En glad Jan Korkeamäki vann R3 före Robert Råsbo,
som också sköt fullt.