ÖSSEBYTRÄFFEN &

FÖRSVARSMAKTSMÄSTERSKAPEN
 
Publicerat 2012-05-10 (av Peter Siegel)

 

Össeby Pk:s funktionärer fick arbeta hårt från morgon till sena eftermiddagen för att klara av de 478 starterna på årets Össebyträffen. Men allt fungerade väl och skyttarna var nöjda med ännu en fältskyttetävling i den vårliga skogen vid Lilla Benhamra.

 

Tyvärr vet inte klubben om precisionsbanan och fältskytteterrängen är tillgängliga även i framtiden. Markägaren vill sälja och man vet inte om en ny ägare ställer sig positivt till skjutbanan och om skogen får användas för att anordna fältskjutningar i även i framtiden. Man kan bara avvakta och se, samt hoppas på det bästa!

 

I vapengrupp A sköt hela åtta skyttar fullt, tre av dem, Robert Råsbo, Råsbo Psk, Jonas Hübner, Salems Pk och Roger Björkman, Råsbo Psk, hade samma särskiljningspoäng och hamnade således tillsammans på plats ett.

 

I vgrp B var det fyra som lyckades skjuta fullt. Segrare blev Ted Granbom som kom ända från Boden, tvåa Lars Hagman, Hedemora Psk, och trea Tommy Hansen, även han från Boden Ssk.

 

I vgrp C segrade Tomas Hämäläinen, ACPK, med högsta särskiljningspoäng, följd av Åke Nordin, Uppl. Väsby Psk, och Einar Carlsson, Grödinge Psk. Dessa tre var de enda som sköt fullt i C3. Däremot var det en klass 2 skytt, Thomas Bäverlid, Uppl. Väsby och en äldre veteran, Paula Janver, Katarina Psf, samt en yngre veteran, Anders Gawell, Salems Pk, som lyckades med detta konststycke. De tre vann naturligtvis sina klasser!

 

Bästa dam blev Maud Rylander, Stockholmspolisen, som sköt i klass 2. Maud anlände på Össebyträffen som vanligt i fästmannens gamla fina Rolls Royce. Dam 3 vanns av Monika Brunkvist, Södertälje Pk, som hade en träff mindre än Maud.

 

I vgrp revolver lyckades 6 skyttar att skjuta fullt. På första plats med lika särskiljningspoäng kom både Tomas Hämäläinen och Roger Björkman och på plats tre landade Thomas Herkewall från Salem.

 

I lagtävlingen segrade Katarina lag 1 med Kenneth Garp, Niklas Dahlin och Mattias Bergman. På andra plats kom Råsbo Psk med Robert Råsbo, Roger Björkman och Linda Svensson. Trea blev Katarina Psf:s lag 2 med Paula Janver, Peter Siegel och Stig Arksand.

 

Försvarsmaktsmästerskapens resultatlista var inte helt klart vid pressläggningen, men kommer snart finns på Össeby Pk:s hemsida.

 

Össeby Pk och alla deltagande skyttar hoppas nu innerligt att Össebyträffen kan arrangeras i många år framöver och att en eventuell ny markägare ställer sig positivt till vår roliga och spännande sport!

 


Össeby den 6 maj 2012


Kenneth Karlsson & Lotta Brav hade mycket att göra!

  
Full rulle i vapenkontrollen och vid uppropet!


Två starter, tack!   Sa P-O Gustafsson,
skytteläraren som kom ända från Junsele och anmälde sig på plats.

 
P-O mötte många gamla vänner på Össebyträffen.
Här med Peter Siegel.
 

UTGÅ och LYCKA TILL!
 

"Sol och vår" på Össebyträffen!
 

station 2   -   poängräkning i övre svarta C 20-målet
 

station 3          tre olika avstånd         A > B > C        12 sek
 

- Är ni pålästa eller ska jag dra förutsättningarna?
Frågade stationschefen på 4:an.
 
 
station 5 - den röda figuren längst bort var väldigt liten bakom kornet!
 

Uppe på vägen igen - station 6 -      A > B > A        3 x 4 sek
 

station 7 - ett skott i varje figur på 9 sekunder, utan stöd!
 

station 8 -
färdigtskjutet och dags för lunch från "Össebygrillen" med en kall dricka!
 
 
På uteserveringen: Katarina Psf hade beställt "bord för åtta"!
 

prisutdelning i Försvarsmaktsmästerskapen
 

Snygga medaljer i Försvarsmaktsmästerskapen ...
 
 
... och lika snygga vandringspriser!
 

Maud Rylander, bästa dam på Össebyträffen kom med bästa bilen!