Grova smällar & stora hål!
 
Publicerat 2013-05-12 (av Peter Siegel)

 

Gillar man grovkaliber så ska man absolut inte missa GROVFÄLTEN i Rosersberg! Där tävlar man nämligen bara med ”riktiga” vapen”! Vapengrupper A och R, samt även två magnumklasser i kal .357 och .44 är det som man tävlar i där. Våren hade kommit sent - men dock - och tusentals vitsippor kantade fältskytteslingan. 237 starter och resultat registrerades av Göran Franzon i sekretariatet.

 

En nyhet fanns med i år, nämligen en gunga på station 5. Skjuttiden var väl tilltagen så att man t.o.m. kunde vänta lite tills hastigheten hade sjunkit något så att man förutom 6 träffar även fick bra särskiljningspoäng! Som vanligt bestod station 7 av ett löpande mål och sista stationen bestod av ett  långhåll, i år med björnar istället för ”mänskliga figurer”! Fältskyttevägen mellan station 6 och 7 gick inte heller genom skogen som tidigare år, utan längs vägen och man slapp därmed också den besvärliga, knöliga och ibland blöta biten av banan. Stövlar behövdes således inte i år!

Thomas Beck, Salems Pk, lyckades bäst (igen) och vann både vapengrupp A och R. Det var dock tätt i toppen. Thomas sköt fullt i A, likaså sex andra skyttar, och hade 75 särskiljningspoäng. Roger Björkman kom tvåa med 74 och Curt Johansson trea med 73 poäng. – Det är surt att behöva ”förlora” med 1 poäng! Sa Roger efteråt och grinade illa.

I Revolver var det sex skyttar som sköt fullt, men det var ändå samma gäng som hamnade på medaljplats igen, bara att Curt Johansson och Roger Björkman bytte plats. Thomas Beck alltså åter etta med 86 p, Curt tvåa med 81 p och Roger trea med 74 särskiljningspoäng.

Magnum .357 vanns av Gunnar Karlsson från Eskilstuna Handeldvapenförening, en av två skyttar  som sköt fullt. Den andra var Håkan Björn, Lövsta, som dock bara hade 66 särskj. poäng mot Gunnars 73 p. På tredje plats hamnade hemmasonen Jim Forsberg som hade en bom och 67 poäng.

I Magnum .44 segrade Per Bergfält, före Jim Forsberg som bommade ett skott även i denna vapengrupp. Trea blev Ari Asu, Eskilstuna, som hade 2 bommar. ”Ovanligt” att Jim Forsberg inte tog hem någon seger i de två grövsta klasserna, koncentrationen var kanske inte helt på topp? Men det är aldrig lätt att arbeta som funktionär/stationschef och samtidigt skjuta bra. Jim kan dock ta revansch på nästa stora fältskjutning som är ÖSM i Linköping den 25 och 26 maj 2013! Östsvensk mästare är ju ingen dum titel heller, eller hur?


Göran Franzon välkomnade alla och noterade som vanligt resultaten.


"De tre stjärnkockarna på Restaurang MAGNUM i Rosersberg!"


Station 1:  "Liten likkista" och liggande S-mål som "inskjutning"!


Tuija Tuominen, Bromma Pk, kollar skrivningen!


Station 2: Poängräkning på framsvängande målet.


Station 3:
De vänstra målen visas bara 2 sekunder i början och slutet av skjuttiden.


Station 4 - poängräkning i små svarta C-mål till vänster.


Nytt för i år:  GUNGAN med poängräkning.


På gungan gällde det att hänga med i "svängarna"!


Station 6 - träff i fälgen räknas också!


Pass på!   Snart kommer målen farande 3 x 5 sekunder:
< vänster > höger < vänster.


Station 8: långhållet         - Björnar i sikte på vallen!


Thomas Beck (denna gång med dottern som supporter) var bäst i A och R!


- VA! Min Jim "bara" 2:a och 3:a i magnumklasserna i år?
Lena Mickelsson vet i alla fall att hennes Jim är bäst ändå!


Man kan ju inte vinna jämt!         Ha dock förtröstan:
Snart kommer sommaren och ÖSM i Linköping , samt SM i Boden!