LIVLINAN 2013

Mats Marmlind – nästan hat trick!

 

Publicerat 2013-10-27 (av Peter Siegel)

 

Mats Marmlind, Elitskyttesällskapet, bevisade igen att han är en av Sveriges toppskyttar! Visserligen hade han lite svårt att komma igång i de första två serierna i vapengrupp A i första skjutlaget tidigt på morgonen, men han skärpte till sig och kom på tredje plats i A i alla fall! Endast två poäng skilde honom från segraren Tommy Ek, Bålsta Skg, och tvåan Henrik Carnborg, Pk Svea, som båda sköt 280 poäng.

 

Bättre gick det för Mats i C och B som han vann med 286, respektive 282 poäng. Tvåa i B blev Henrik Otterbeck, ACPK, och trea Magnus Malmlund, Lidingö Ssk. I stora vapengruppen C kom Magnus Marmlund tvåa och Patrik Sundell, ACPK, på tredje plats.

 

Arrangören Katarina Psf räknade till 100 starter vilket är bra så här sent på hösten när en hel del pistolskyttar är ute och jagar älg. En skytt var man dock tyvärr tvungen att diska då han inte visste att man på nationella precisionstävlingar (och även fältskjutningar) inte får använda magnumladdad ammunition. Inte svartkrut heller för den delen. Nu vet han dock att det är 38 special som gäller i en revolver i vgrp B även om man skjuter med en S&W .357 Magnum. Man lär sig av felen och skytten kommer säkert inte att råka ut för en sådan fadäs igen i framtiden!

 

KPSF tackar nu alla skyttar som har deltagit i klubbens årliga tävlingar som Skyttar för Världens Barn, Nationaldagssmällen, Katarinaträffen och Livlinan.

 

VÄLKOMNA IGEN PÅ HACKSJÖBANAN NÄSTA ÅR!Årets sista chans att erövra standardmedaljer!


Storfavoriten Mats Marmlind vägde in tre vapen!


Grovkaliberskyttar i B-hallen


Mats Marmlind på väg mot seger!


Helen Wahlström     - Även damer skjuter gärna grovt!


Hylsan fångad i flykten.


Populära A och B-vapen ...


... men smaken är olika!


Trivs man med sitt vapen brukar det gå bra!


Mats Marmlind (vä) kollar om det blev en tia (igen)!


Mats var den enda SKYTTEN som sköt 50 på årets LIVLINA och
vann C och B, samt kom trea i A.

 
Goda smörgåsar, varmkorv, dricka och kaffe hos Paula i serveringen.
 

Som avslutning:  "Rekreation och matrast med eftersnack"!
 

TACK FÖR I ÅR och VÄLKOMNA IGEN 2014!