Jim Forsberg bäst på

TRETTONDAGSSMÄLLEN

 

Publicerat 2014-01-08 (av Peter Siegel)

 

Jim Forsberg, Rosersberg Pk, visade igen sin klass på årets första utomhustävling – Enköpings kombinationstävling TRETTONDAGSSMÄLLEN på Snedens Skjutbana i Enköping. Trots, eller kanske tack vare sin älskade gamla Vostok, som har varit i hans ägo i över trettio år och som han har haft stora framgångar med, sköt han de högsta poängen av alla.

 

Men Jim vann inte bara vapengrupp ”FIN” med 294 poäng av 320, utan även ”GROV” med 283 poäng! STORT GRATTIS till den bedriften! Det fanns även en egen klass för MAGNUM och där segrade Jonas Mielonen med 286 poäng, även det ett mycket bra resultat!

 

Enköpings årliga Combitävling består av två serier precision, två serier MIL SNABB och två serier på en Nationell Helmatchtavla som är så att säga lite fältskytteaktig. Det svåraste är nog att undvika bommar på de små ”fältmålen” på station 5 och 6. Där kan man lätt ”skjuta bort sig” om man inte är helt koncentrerad. Två ganska avgörande stationer finns där alltså på slutet.

 

Roligt var också att en dam kom på andra plats i finkaliber, nämligen Ann-Kristin Jansson, bara 5 poäng efter Jim Forsberg. Det var 49 starter i FIN, 40 i GROV och 12 i MAGNUM. Med lite mer ”reklam” hade man kanske kunnat får några deltagare till, men det hela var ändå ganska lagom. Vädret var lite grått med några plusgrader, bra ljus och god stämning gjorde årets första tävling till en trevlig och spännande upplevelse och skyttarna kommer säkert gärna tillbaka till ENATRÄFFEN lite senare på året!

 
 

 
Skyttar redo för Enköpings Kombinationstävling på Trettondagen.Patrull - utgå och LYCKA TILL!Glad patrull vid HALT-pålen på första station.2 serier precision2 serier militär snabbmatch2 serier "fältskytte"- Varmt välkomna!     Sa funktionärerna.45 grader ...... ELD!Jim Forsberg vann vapengrupp "FIN" med sin gamla Vostok
och segrade även i "GROV"!

 

Deltagarna slapp dock!
Enköpings egna funktionärer sopade rent banan efter årets
TRETTONDAGSSMÄLLEN.