Årets första precisionstävling!

 

Publicerat 2014-04-14 (av Peter Siegel)

 

Kretsskjutningen HÅTUNALEKEN är oftast Stockholms första precisionstävling. I år hade man hela 167 starter i de tre vapengrupperna A, B och C. Man kämpar på denna kretsprecision endast om standardmedaljer, priser fanns inga, men så kostade startavgiften bara 80 kronor. Gick det dåligt i själva tävlingen kunde man alltid köpa en lott och kanske vinna en chokladask, eller som undertecknad, ett påskägg fullt med påskgodis. Inte dåligt som ”tröstpris”!

 

Några som inte behövde några tröstpriser var följande skyttar på listan här nedanför. Bästa skytt blev Salems Maria Prandl-Norrgård som sköt hela 290 poäng i vapengrupp C. Mycket bra med tanke på att det var säsongens första precision utomhus där många skyttar var lite ringrostiga efter det långa vinteruppehållet.

 

Sex femtiopoängare registrerades. Mats Marmlind sköt två ”bingo” på samma nya spegel i serie 4 och 5 och vann därmed vapengrupp A. Maria Prandl-Norrgård sköt en sådan fullträff i B och Magnus Malmlund, Kjell Sundell och Björn Arnason sköt var sin i vgrp C.

 

A

 

 

 

1

Mats Marmlind

Elitskyttesällskapet

289

2

Joackim Norberg

Atlas Copco Pk

287

3

Ulf Mangerud

Stockholmspolisen

275

B

 

 

 

1

Jim Forsberg

Rosersberg Pk

287

2

Mathias Kunto

Mälarhöjdens Ps

282

3

Maria Prandl-Norrgård

Salems Pk

282

C

 

 

 

1

Maria Prandl-Norrgård

Salems Pk

290

2

Joackim Norberg

Atlas Copco Pk

289

3

Magnus Malmlund

Lidingö Ssk

288

 

Särskilt glad blev arrangörsklubbens ”Grand Old Man”, Kjell Sundell (67), som tilldelades Stockholmskretsens medalj i silver för förtjänstfull verksamhet. Medaljen med diplom överlämnades på Håtunaleken av kretsens styrelsemedlem Susanne Larsson då Kjell tyvärr var förhindrad att närvara på kretsens årsmöte.

Kjell Sundell är väl värd denna utmärkelse för sina mångåriga insatser inom pistolskyttesporten. Kjell, som arbetade som drifttekniker på Svea Livgardet i Kungsängen, har varit medlem i Håtuna Pk under hela 48 år. Han blev pistolskytt och medlem i Håtuna Pk år 1967 och sköt sitt första SM i Halmstad 1976. Kjell är svensk mästare i precision, samt flerfaldig medaljör på olika SM. Han har också varit Östsvensk- och kretsmästare. Det har gått bra för Kjelle även på äldre dagar, trots en period av sjukdom, då han blev kretsmästare i både veteran yngre och äldre. Det om något visar att han är ”still going very strong”! 

”Krutgubben” Kjell Sundell sköt bland annat en serie på 50 poäng i vgrp C på årets Håtunaleken och kom med 280 poäng på åttonde plats av 79 deltagare i denna öppna vapengrupp. Ett mycket bra resultat för en ”gammal” veteran som dock, med årets nya regler, plötsligt har blivit ”yngre” igen.

STORT GRATTIS till denne pistolskytteentusiast!


VÄLKOMNA till HÅTUNALEKEN 2014!        UNDER 5 MINUTER!        EEELD!


Koncentrationen var på topp hos skyttarna!


Några femtiopoängare?      Ja visst, hela 6 stycken totalt!


Maria Prandl-Norrgård sköt 50 i B, samt segrade med 290 poäng i vapengrupp C.


- Så här ser det ut på baksidan när man skjuter 2 x 50 poäng på samma spegel!
Sa Mats Marmlind och myste!


Roligt med "skyttepar" som delar samma intresse!
Patrik Sundell och Alexandra Forsman, ACPK.


Även Jim Forsberg och Lena Mickelsson, Rosersberg Pk, har samma roliga hobby!


Håtunas "Grand Old Man", Kjell Sundell, tilldelades kretsens förtjänstmedalj i silver.

 
Kretsnytt gratulerar till utmärkelsen!