Morgan Johansson
vann HO för andra gången!


Publicerat 2015-08-25 (av Peter Siegel)
 

Morgan Johansson gjorde det igen och vann den gastkramande finalen i HANDEN OPEN för andra gången! Thomas Dahlberg, som tangerade HO-vinnaren Per Ahldéns gamla rekord på sju segrar år 2011, kämpar vidare för att vinna för åttonde gången och därmed bli rekordhållare. Men Thomas åkte ut i halvfinalen mot Per Qvarnström som vann Handen Open 2012. I finalen stod till slut Morgan Johansson och Per Qvarnström. Mer spännande kunde det knappast bli!

 

HANDEN OPEN har arrangerats i flera decennier och arrangerades sedan starten i Torvallahallen i Handen. Det var en cuptävling över två dagar, alltså en ren, nervpåfrestande utslagningstävling. På lördag startade då 128 skyttar, varav 64 gick vidare till söndag. På grund av ett icke längre godkänt kulfång i hallen var klubben sedan 2007 tvungen att arrangera Handen Open utomhus på sin ordinarie skjutbana i Sanda. HO gjordes då om till en kretstävling där de bästa sexton gick vidare till olika finaler. 16 blev då 8, 4, och till slut 2 skyttar som gjorde upp om titeln HANDEN OPEN MÄSTARE!

 

Morgan Johansson, Mälarhöjdens Ps, hade de starkaste nerverna och vann finalen mot hemmasonen Per Qvarnström. Seger alltså för andra året i rad. Dock blev siffrorna lite annorlunda än tidigare! De två skyttevännerna hade nämligen kommit överens om på senaste SM att ifall de skulle hamna på första plats med samma resultat i precision och varit tvungna att skjuta isär, skulle det bara skjuta 1 skott på tavlan och 4 i vallen. Ett enda skott skulle då avgöra vem som blev svensk mästare!

 

I Handen Open körde de en annan variant, första skottet skulle de sätta i vallen och bara 4 skott skulle avgöra! Åskådarna, inklusive artikelförfattaren, blev därför mäkta förvånande över finalresultaten 38 – 36. Kunde det vara möjligt att BÅDA dessa två mästarskyttar BOMMADE hela tavlan? Det hade väl aldrig hänt förr! Förklaringen kom senare när de avslöjade sanningen!

 

ROLIGT, ÖVERRASKANDE och SPÄNNANDE var det i alla fall och kretsnytt kan bara gratulera alla duktiga skyttar i årets HANDEN OPEN! Speciellt då mästerskytten MORGAN JOHANSSON!

 


Richard Sideryd kollade noggrant alla vapen!


Först en kretsskjutning på 6 serier ...


... där resultaten registreras och rankas ...


... sedan går de 16 bästa vidare till de ytterst spännande finalskjutningarna.


2 ggr 50!    LIKA i första serien mellan Mattias & Per kvartsfinalen!


Det var svettigt - men det blev 50 även för Morgan Johansson!


Fyra toppskyttar kvar i halvfinalen.
Morgan Johansson, Mathias Kunto, Per Qvarnström, Thomas Dahlberg.


Full koncentration i finalen mellan Morgan Johansson och Per Qvarnström!


FINALEN    -    NU GÄLLER DET!
VEM BLIR HANDEN OPEN MÄSTARE 2015?