Robert Råsbo
dubbel kretsmästare i Uppsala!

 
Publicerat 2016-08-08 (av Peter Siegel)

 

Robert Råsbo är inte bara svensk mästare i fält, han kan skjuta precision också!  ”Robban med slipsen” vann kretsmästerskapet i vapengrupp A med 463 poäng, samt B med 481 poäng och fick två guldmedaljer på Uppsalas två kretsmästerskap den 7 augusti 2016.

   

Robert Råsbo från Råsbo Pk var på hugget och avslöt grundserien i vapengrupp A med en 50-poängare. 324 poäng plus 139 i finalen gav 463 poäng totalt och en guldmedalj! På andra plats med 462 poäng landade klubbkompisen Roger Björkman och bronsmedaljen gick till Per-Henrik Helgesson från USK.

 

Exakt samma konstellation av vinnare blev det även i vapengrupp B. Guld Robert Råsbo, silver Roger Björkman och brons Per-Henrik Helgesson. Per-Henrik började finalen med 50 och sköt sedan två 47:or vilket hjälpte honom på pallen.

 

Tre stockholmare var också med i tävlingen, en av dem hade t.o.m. landat på silverplats, men fick som utsocknes trösta sig med ett standardbrons istället. Tack dock att vi 08:or fick komma och vara med. Det är alltid lika trevligt och spännande att få tävla på Ekebyboda!

 


TIA eller NIA? Det är frågan!


Det här tolkskottet klarade sig och …


… Per-Henrik Helgesson blev både glad och bronsmedaljör i A och B.


”SHIT HAPPENS!”   Sa Östhammars amerikan Gary E Nelson som sköt …


… 4 TIOR och en FEMMA!


”Sekretariatet” fanns direkt i skjuthallen och räknade ut poängen blixtsnabbt.


GULD – Robert Råsbo
silver – Roger Björkman                                                  brons - Per-Henrik Helgesson
Samma trio hamnade på exakt på samma plats i både A och B!
HEJA UPPSALA!