MIL SNABB i Uppsala

   
Publicerat 2016-07-04 (av Peter Siegel)
 

Som en sista chans inför SM i Militär Snabbmach i Kristianstad arrangerade Uppsala Handeldvapenförening en spännande och sista ”träningstävling” på Ekebyboda. Joackim Norberg sköt hela sex 50-poängare totalt och vann både vgrp C och B!

 

Joackim Norberg, ”Sveriges hopp på Paralympics i Rio de Janeiro” i september visade igen sin klass. Jocke vann vapengrupp C med 580 poäng (fyra gånger 50) och vgrp B med 577 poäng (2 ggr 50). Joackim som skadade sin vänster arm i en crosscykel olycka för några år sedan kan därför inte skjuta med stödhand i vapengrupperna A och R. Det blir därför bara deltagande i C & B, men det med besked!

 

Roger Björkman, Råsbo Pk, vann A 3 med 546 poäng, men även A 2-skytten Mikael Palm, UHF, landade på samma poäng och vann sin klass. Petra Sverin, USSK, blev bästa dam med 524 poäng. Några yngre veteraner syntes tyvärr inte till, men bland äldre veteraner vann undertecknad, Peter Siegel, Katarina Psf, med 546 poäng. I en sex sekunders serie blev ett kulhål för långt och dömdes bort, trots den fadäsen räckte det till seger. 6-sekunders serier är tuffa och det gäller att ligga på! Ska komma ihåg det på nästa veckas SM!

 

Vi ses i Kristianstad!

 


MILITÄR SNABBMACH består av 12 tuffa serier!


4 x 10 sekunder, 4 x 8 sekunder och 4 x 6 sekunder.


50 eller spridda skurar?


Carolina Westin noterade poängen!


Jenny Rosén från Össeby sköt 50 och blev jätteglad!


Joackim Norberg, ”Sveriges hopp på Paralympics i RIO”, sköt hela sex 50-poängare totalt!
2 gånger 50 i vapengrupp B och hela 4 ggr 50 i C!


Johan Backe, ACPK, 50 med 3 X!


Lars Almgren, UHF, sköt femtio med fyra (4!) innertior!


Lunchrast i trevligt sällskap!