ÖSM PRECISION 2016

Publicerat 2016-09-06 (av Peter Siegel)

Två stockholmare vann de tre vapengrupperna på årets ÖSM. Morgan Johansson, ACPK, vann både vapengrupp C och B och Mats Marmlind, Pk Svea Ing 1, vann A. Oslagbare Morgan Johansson fick därmed guld i vgrp C på både Stockholms kretsmästerskap och ÖSM, samt silver på årets SM i Kristianstad.

Upsala Sportskytteklubb med tävlingsledaren Mathias Brännvall stod som arrangör för årets ÖSM i precision på Faxan i Uppsala. Vapengrupp C gick på lördag och A och B på söndag. Morgan Johansson, Stockholms högst rankade skytt sedan flera år, visade igen att han är en av landets absolut bästa pistolskyttar! Morgan vann både vapengrupp C och B. Jublade gjorde också Mats Marmlind från Pk Svea i Södertälje som blev östsvensk mästare i vapengrupp A.

Morgan Johansson gasade lite extra i sista finalserien och sköt en 50-poängare med fem (5!) innertior! Bättre går det alltså inte! Morgan vann med siffrorna 339 + 145, totalt alltså 484 poäng. På kretsmästerskapet vann han med 483 poäng och på SM blev det en silvermedalj för 485 poäng. Ganska jämna siffror på det tre mästerskapen som jag dock tror att han kan höja ytterligare i framtiden.

Mats Marmlind blev östsvensk mästare i vgrp A med 472 poäng. Klubbkompisen Mattias Hällgren blev trea med 469 poäng.

Sofia Frisk, Östhammars Pk, blev östsvensk mästarinna i damklassen.

Michaela Jansson, Håtuna, fick guld i juniorklassen och blev lika glad som mamma Ann-Kristin som fick silver i damklassen.

Ove Granberg från Eskilstuna segrade i yngre veteran och Claes Johansson, ordf. i SAAB Pk blev bästa äldre veteran.