Joackim Norberg -
SILVER på Paralympics i Rio

 
Publicerat 2016-10-04 (av Peter Siegel)
 

Handikappskytten Joackim Norberg från Atlas Copco Pk är nu tillbaka från Paralympics i Rio de Janeiro. Med sig i bagaget har Jocke en stor och tung silvermedalj för sin insats i ”25 meter mixat pistolskytte”, d.v.s. sportpistol, i skytteanläggningen i Deodoro i Rio.

 

Att Joackim Norberg skulle ha kapacitet ta medalj på handikapp-OS i Rio var de flesta svenska skyttar ganska övertygade om. Bland annat fick Joackim på senaste nationella SM i Kristianstad en T-shirt med texten ”TIME TO ROCK RIO!” av Peter Siegel, tävlingsreportern för NP och kretsnytt. Jocke kvalificerade sig till Paralympics redan 2014 och fick då fick priset Årets Stjärnskott 2014 – Radiosportens pris bland idrottare med funktionsnedsättning.

 

Radiosportens motivering var: ”För en envis och målmedveten satsning mot toppen. En explosionsartad utvecklingskurva som redan resulterat i dubbla VM-guld och förstaplats på världsrankingen. – Joackim Norberg har nått oerhört långt på mycket kort tid, det ska bli väldigt spännande att följa hans fortsatta färd och jakt på medalj i Paralympics i Rio. Sa Radiosportens chef Markus Boger år 2014.

 

Joackim infriade alla förväntningar! Hans stora, fina silvermedalj från Rio är beviset!

 

Läs mer om Joackims bravad i Rio i julnumret av förbundstidningen

NATIONELLT PISTOLSKYTTE!

 

 
SILVER på Joackims första Paralympics!