Publicerat 2016-01-11 (av Peter Siegel)

 

Håkan Sjöberg bäst
på årets första serietävling!

 

 Håkan Sjöberg från Livgarders Skf sköt bäst av alla på 2016-års första serietävling i snabbskytte som arrangeras årligen av Lidingö Ssk i Danicahallen på Lidingö. Många var lite ringrostiga, men inte Håkan, samt en del andra favoriter!

 

Hela 293 poäng i vgrp B sköt Håkan Sjöberg från Livgardets Skf och nådde därmed det högsta resultatet på årets första omgång i Stockholms Snabbskytteserie. Håkan är 2015-års kretsmästare i Militär Snabbmatch, samt silvermedaljör på ÖSM. Skytte med B-vapen är hans specialitet. 

 

Pelle Carlsson från Lövsta Skytteförening utmärkte sig också. 291 poäng i både ÖC och C2 (!) visar på stabilitet.  Lite lustigt är det dock att Pelle tävlar i klass 2, men eftersom han inte har tävlat nationellt i precision på flera år hamnar han i den klassen. Däremot är Pelle en av sportskyttets storheter och där ingår ju precision i sport- och grovpistol. Även i standardpistol och fripistol får man inte darra på manschetterna! Så med en sådan ”tävlingsträning” som Pelle har i sportskytte ligger han förstås också i toppen i det nationella skyttet, även om han ”inte är kvalificerad till klass 3”.  

 

Joackim Norberg, en annan storfavorit, sköt 290 poäng i C3. Joackim skadade vänstra armen i en cykelolycka för några år sedan och kan nu tyvärr bara använda höger arm. Jocke tävlar för Sverige i handikapplandslaget och är vid den här tidpunkten redan kvalificerad för Paralympics i Rio de Janeiro 2016. Vi håller förstås tummarna och önskar honom störst möjliga framgång på detta kommande OS.

 

Duellserien eller rättare sagt Snabbskytteserien har blivit väldigt populär sedan den blivit nationell och ingen sportskyttelicens längre behövs. Det gjorde dock att hel del skyttar som ville delta i tävlingen inte kunde få några startplatser. Det var FULLT! Därför funderar arrangörerna på Lidingö nu om de ska utöka tävlingen så att den omfattar både lördag och söndag.

 

Som alltid är det frågan om hur många funktionärer som kan och vill ställa upp. Kanske ett samarbete med andra klubbar, som det var tidigare, kunde vara lösningen. Att fylla skjuthallen med tävlingssugna skyttar både lördag och söndag är nog inte något problem. Att kunna föranmäla sig för alla fem (5!) omgångar redan i början av serietävlingen vore säkert en annan bra ide! Vi får se vad grabbarna på Lidingö kommer fram till nästa år?

 

Nationella Snabbskytteserien är populär! Som arrangörerna kan konstatera och allt som behövs för att lyckas som skytt i snabbskytte är som vanligt bara lite träning för att nöta in tekniken!

 

TÄVLINGSTRÄNING är då helt klart det bästa!  

 


Känd kvinnlig elitskytt försjunken i koncentration inför första serien!


SNABBSKYTTE är också bästa träningen inför kommande fältskyttesäsongen! 
Sa Arturo Miranda från ACPK.


Tavlorna vänder – borta i 7 och framme i 3 sekunder!


Några 50-poängare?


Skjutledarna Jonny och Ulf registrerar poängen!


! 50 !
Full pott i B 3 i denna serie för Mattias Sand från ACPK!


Håkan Sjöberg sköt bäst i första omgången av årets snabbskytteserie  – 293 poäng i B3.


“Same procedure as every year!”

Vi ses igen nästa lördag!
  Sa Ulf Persson & Jonny Hedberg från arrangörsklubben Lidingö Sportskytteklubb.