”TANKESMEDJAN FÄLTGRUPPEN”

 Publicerat 2017-01-07 (av Peter Siegel)

Har du som deltagare på olika fältskyttetävlingar någon gång tänkt på vem som står bakom arrangemangen och hur mycket planering och arbete som egentligen krävs för en välplanerad och väl genomförd tävling? I Stockholmskretsen finns en ideell organisation kallad FÄLTGRUPPEN, som arbetar för skyttets bästa och vi vanliga fältskyttedeltagare är skyldiga dem ett STORT TACK!

   

”Det ordnar sig alltid”! Hör man ofta, men NEJ, det är alltid några (frivilliga) entusiaster som måste ordna DET! Ingenting ordnar sig nämligen själv! I Stockholm bildades för ett antal år sedan en ideell fältskyttegrupp som träffas regelbundet och arbetar med planering och strategi inför kommande fältskyttetävlingar. På dagordningen står fältskyttegruppens utveckling och de därmed förknippade frågorna. Man har hand om riktlinjer för Stockholms Fältskytteserie, samt för kretsmästerskap och ÖSM.

 

Fältgruppen tar även hand om banbokningar för olika mästerskap och ser till att stationerna bemannas av olika föreningar. Man bestämmer vilka som ska sköta sekretariaten på olika mästerskap, samt fältserien och vem som ska registrera anmälningarna, tar hand om startavgifterna som kommer in och prispengarna som ska betalas ut. Mycket ska bestämmas och samordnas! Tävlingsdeltagarna blir även hungriga och törstiga, det behövs även en bra servering!

 

Vad är bäst? Vem ska ta hand om olika saker? När det gäller fältserien så är det olika föreningar som tar hand om olika omgångar, gärna i samarbete med andra klubbar så inte en enda klubb måste dra det stora lasset! OBS: Även folk från den minsta lilla pistolskytteförening kan bidra genom att någon gång vilja ställa upp som funktionär. Personligen är jag ytterst tacksam för varenda frivillig funktionär som står och drar i en tamp för att JAG ska kunna ha roligt i min sport! Det borde många tänka på och, när det passar, anmäla sig frivilligt som stationschef, funktionär, vapenkontrollant eller grillmästare, etc.

 

På fältgruppens senaste möte den 17 januari 2017 avhandlades alla dessa frågor och mycket mer därtill. Närvarande var ca 20 personer från elva olika föreningar som gick igenom en dagordning på 14 punkter. Föreningarna som var på plats var Atlas Copco Pk, Ekens Psf, Gripen Pk, Lövsta Skf, Katarina Psf, Lunda Skf, Roslagens Ps, Salems Pk och Örlogsberga.  

 

Mest aktuell var frågor kring kretsmästerskapet i C den 6 - 7 maj 2017, samt ÖSM fält den 21 - 22 maj. Frågor ställdes även om årets fältserie, om programmet Webshooter och om framtida utbildningsbehov. Mötet tog nästan tre timmar och man bestämde att nästa sammanträde ska vara den 22 februari 2017.

 

Ett STORT TACK, Fältgruppen,

för ert utomordentliga, ideella arbete!

 

 
Torbjörn Lindström, konferensens ordförande, ledde Fältgruppens möte den 17 januari 2017.

 


20 deltagare från 11 föreningar deltog i Fältgruppens första möte 2017.


Mötessekreterare Jan Arnström, kvällens ordf. Torbjörn Lindström,
kretsordförande Clas Simmerud.