FÄLTSERIE 2
i varierat aprilväder!


Publicerat 2017-04-26 (av Peter Siegel)

 

Roslagens Pistolskyttar hade hand om andra deltävlingen, även det en poängfältskjutning som gick av stapeln i Görla industriområde i Norrtälje, ca 7 mil norr om Stockholm. Tävlingsledaren var Torbjörn Lindström som även är engagerad i Fältgruppen i Stockholm, som tar hand administrationen när det gäller olika kretsmästerskap och ÖSM, samt Stockholms Fältserien. Föranmälan för fältserie 2 gjorde man på webshooter.se, där även start- och resultatlistor presenteras.

 

Roslagens Ps fick, som förra året, låna den lokala motorklubbens fina stuga som ligger bara ett stenkast från både skjutbanan och flygplatsen där bl.a. räddningshelikoptern för östra skärgården är stationerad. Vädret den här gången var typisk för månaden april, ömsom sol ömsom moln. Bra för det mesta, men ibland kom lite lätt snöhagel. Sådant stör dock ingen sann fältskytt!

 

Från uppropet tog det alltså inte mer än några minuter att komma till station 1 till 4 till höger om själva skjutbanan. Sedan gick man tillbaka denna sträcka och kom då in på Roslagsklubbens skjutbana där resterande 4 stationer låg. En relativ kort fältskytteslinga i plan terräng, uppskattat av inte minst äldre veteraner. Nytt för i år var en station 2 där man först gick upp för en stege och sedan sköt ner på A- och B-mål. Bra om det är lite variationer från år till år! Tack till banläggaren Jan Arnström.

 

Mattias Sand, ACPK, sköt som enda skytt fullt och vann A3 med 48/27, d.v.s. 75 poäng och 12 i särskiljningspoäng.  Mattias vann därmed vapengrupp A i båda omgångarna.

Liselott Såmark, Stockholmspolisen, vann vapengrupp B med en borta, alltså 74 och 13 i särskiljning. Torbjörn Lindström och Magnus Malmlund hade också samma antal träffar, men sämre särskiljningspoäng. 

 

Thomas Karlsson från Salems Pk sköt fullt i C3 och vann den stora vapengruppen med 75/13. En skytt till sköt fullt, nämligen Johan Backe från ACPK, men hade 2 särskiljningspoäng mindre. Dessa två var de enda som lyckades att skjuta fullt av totalt av 146 C-skyttar.

 

Torbjörn Lindström, Roslagens Ps, vann revolver med 75/21. Thomas Erlansson, Salems Pk, Mattias Sand ACPK och Peter Carlsson från Lövsta Skf var tre till av totalt 68 revolverskyttar som lyckades med det konststycket.

 

Mats Palmer, Ballongbergets Skytteförening, blev bästa junior av glädjande nog 5 deltagare, juniorerna brukar oftast tyvärr inte vara så många.

 

Monica Brunkvist, Södertälje Pk, blev bästa dam, bästa yngre veteran var Peter Åberg, Lunda Skf och bästa äldre veteran Peter Siegel, Katarina Psf.

 

Thomas Karlsson lyckades dock bäst av alla deltagare när det gällde att vara bäst i sammanlagt tre av de först startade vapengrupperna. Thomas sköt fullt i vapengrupp C, hade en borta i R och två i A, totalt alltså bara 3 bommar i 3 vapengrupper. Näst bästa skytt hade 4 bommar totalt och trean råkade ut för 6 små missöden sammanlagd.

 

DAGENS SKYTTAR blev enligt tävlingssekreteraren Jonny Axelsson:

 

GULD               Thomas Karlsson                      Salems PK,                               222/33

SILVER            Magnus Malmlund                    Lidingö SSK                              221/24

BRONS            Björn Segendorff                      Salems PK,                               219/31

 

Stockholms fältskyttar väntar nu med spänning på nästa omgång av kretsens nya och populära FÄLTSERIE!

 


Skjutbanan ligger bredvid flygplatsen och skärgårdens räddningshelikopter.


Upprop framför Motorklubbens stuga som Roslagens Pistolskyttar fick låna.


Förutsättningarna i vapengrupp C:
Station 1:   1 fast målgrupp, 2 figurer, Stående 45, 12 sekunder.


ELD på station 1  –  ”Skjut så det ryker!”


Nytt för i år!   På station 2 klättrade man upp på en vall och sköt neråt.
2 målgrupper, 3 figurer, Stå utan 45,  A första 4 sek, poängräkning.  B fast 11 sekunder.


Station 3:  2 målgrupper, 4 figurer, Stå utan 45, 13 sekunder.


Station 4:   Långhållet, 2 fasta målgrupper, 2 figurer, Stå 45, 14 sekunder.


Station 5:  2 fasta målgrupper, 5 figurer, Stå 45, 12 sekunder.


Station 6:  1 fast målgrupp, 3 figurer, Stå utan, 9 sekunder.


Station 7:   Vridmål 1 målgrupp, 4 figurer,
Stå utan, 3 visningar á 4 sekunder med 6 sek mellan visningarna.


Salems skyttar markerar på station 8:
Rullbom, 3 målgrupper 4 figurer, 3 visningar á 4 sekunder, Stående.


STORT GRATTIS till Thomas Karlsson
som sköt bäst av alla på FÄLTSERIE 2 i Norrtälje!


Sedan var det färdigt skjuten för den här gången,
men vi väntar med glädje på omgång 3 på Livgardet den 4:e juni 2017!