SNÖBOLLEN 2017

  
Publicerat 2017-03-20 (av Peter Siegel)
 

SNÖBOLLEN, Gripen Pk:s precisionstävling, skulle ha arrangerats på Hacksjön. Men eftersom nya skjuthallen där blir klar tidigast i juni/juli 2017 lånade man Handen Pk:s bana i Sanda på vägen mot Dalarö. Handens Pk ska än en gång ha stort tack eftersom de nu för andra gången lånar ut sin bana till en tävlingsarrangör som för tillfället inte har en egen hemmabana att arrangera tävlingar på. I höstas var det Katarina Psf:s LIVLINA som flyttades till Sanda. Lite blöt och mjuk is låg kvar mellan hallen och tavlorna den lördagen den 18 mars, men någon snöboll gick knappast att forma. Våren, den av många efterlängtade, var på ingång och snön smälte bort!

 

Magnus Malmlund från Lidingö Ssk blev dubbel segrare! Han vann både vapengrupp B3 med 286 poäng, vgrp A3 med 282 och kom på fjärde plats i C3 med 284 poäng.

Nikola Bokan, Upplands Väsby, var bäst i vapengrupp C3 med 289 poäng som även var dagens högsta resultat. Nikola avslutade sista serien med en 50-poängare och säkrade därmed segern! Nikola landade en poäng före Göran Svahn från Stockholms Spårvägar som ”bara” sköt 48 poäng i sista serien.

 

Gripen Pk klarade sin roll som tävlingsarrangör galant. Resultaten kunde ses av skyttarna direkt genom att de fanns att beskåda på Gripens hemsida under hela matchtiden och uppdaterades kontinuerligt efter varje skjutlag. En komplett (preliminär) lista med standardmedaljer kom upp direkt efter tävlingen och skickades även omedelbart till kretsen. Penningpriser ska skickas till skyttarnas föreningar utan dröjsmål. Mycket bättre än så kan man inte göra! Tack Gripen Pk och tack Handens Pk!

 


VARMT VÄLKOMNA!   Hälsade sekretariatet alla deltagare.


Det är lugnt, trycken håller!       Sa Gripens vapenkontrollanter.


Skjutledare och medhjälpare.                Men vem är skjutledare och vem medhjälpare?


Serie 1:
         FÄRDIGA … ELD!


Fyra skyttar lyckades skjuta 50!
Magnus Malmlund, Gustaf Svenander, Nikola Bokan och …


… inte minst också Mälarhöjdens Viktor Lindström som blev så här glad!