Varmt välkomna till kylig
VINTERFÄLT!

 
Publicerat 2017-02-15 (av Peter Siegel)
 

Upsala Sportskytteklubb och Uppsalapolisens Pistolskytteklubb arrangerar alltid en av årets och landets första och av många efterlängtade vinterfältskjutningar på Faxan i Uppsala. På 2017 års VINTERFÄLT registrerades hela 354 starter! Skyttarna ville helt klart komma ut igen och lufta sina vapen efter jul- och nyårsuppehållet.

 

Deltagarantalet på VINTERFÄLT 2017 i Uppsalakretsen var som vanligt stort. Även många skyttar från närliggande kretsar som Stockholm och Dalarna kom och ville vara med. Tyvärr kunde man bara ha 7 stationer denna gång fast det stod 8 i inbjudan. Svårighetsgraden var lagom, 10 skyttar totalt klarade att skjuta fullt. Resterande 344 av 354 skyttar bommade lite här och var! Gungan på station 2 var lite besvärlig om man inte var riktigt på hugget. Svårighetsgraden på den stationen syntes sedan tydligt i resultatlistan!  Men det finns, trots svårighetsgraden, alltid en vinnare i alla vapengrupper och skytteklasser.

 

Uppsalakretsens store pistolskytteentusiast Bertil Olsson var förstås på plats och arbetade bl.a. som stationschef. Den f.d. förbundskaptenen och landslags-coachen i Sportskytte är lika entusiastisk som alltid. Jag skulle vilja veta hur många tävlingar, mästerskap och SM han var med och arrangerade genom åren. Han vet det nog inte själv, men säkert innehar han det svenska rekordet i den grenen!

 

Thomas Karlsson, Salems Pk, blev absolut bästa skytt på årets VINTERFÄLT 2017 med en första plats och två andra placeringar! Thomas lyckades nämligen att skjuta fullt i samtliga tre vapengrupperna han ställde upp i. Han vann vapengrupp R, blev tvåa C, slagen med 3 särskiljningspoäng av sin egen fru Anna (!), och tvåa även i vgrp A, slagen med endast 1 liten poäng i särskiljning av Per Lindberg från Bollnäs. Så är duktige Thomas Karlsson också flerfaldig svensk mästare i A, B och R! Det är bara en SM-titel i vapengrupp C som fattas. Men det fixar han nog också så småningom!

 

Bäst i vapengrupp C sköt alltså svenska mästarinnan Anna Karlsson, Salems Pk. Magnus Malmlund, Lidingö SSK, var bäst i B, Per Lindberg, Bollnäs PSK, bäst i A, samt självaste Thomas Karlsson, Salems Pk, i revolver.  Det var bara att gratulera dessa mästerskyttar till sina fina prestationer!  

 

Tidigare år var det alltid prisutdelning av hederspriser efter tävlingen och så stod det även i inbjudan, men arrangören Upsala Sportskytteklubb och Uppsalapolisens Pistolskytteklubb hade tydligen ändrat sig och skickar nu penningpriser till pristagarnas föreningar. Det är väl lika bra, på det viset får man ihop till startavgifter för nästa tävling.

 

Soligt väder gav bra ljus hela dagen, temperaturen var runt noll grader och någon blåst märktes inte av alls. Perfekta förhållanden alltså för en vinterfältskjutning! Det stod även några stora handvärmare (tunnor med eld) uppställda på vissa ställen där man kunde värma sig. Alla var glada och det fanns i alla fall inget bättre att göra denna fina, soliga fältskyttesöndag i februari.

 

Vinterfältskjutning är jättekul!

Det enda man behöver är varma kläder och gott humör, samt kanske en egen handvärmare!

 


Förutsättningar i vapengrupp C & B:
Station 1: 3 målgrupper, 3 figurer, A fast 16 sek, B & C växlande efter 8 sek, Stå 45, max 5.


Station 2: A fast, B Gunga, max 3, 12 sek, Stå 45.


Station 3: 3 målgrupper, 5 figurer, A fast 14 sek, B & C växlande efter 7 sek, Stå Utan 45.
Tony Lundberg, KPSF, och Eva Berggren, Pk SVEA, verkade nöjda & glada på den här stationen!


Station 4: 1 målgrupp, 3 figurer, max 3, 12 sekunder, sittande utan 45.


Station 5: 4 målgrupper, 6 figurer, max 3, 13 sek totalt, växlande A > B > A > B, stå 45.


Station 6: 2 fasta målgrupper, 3 figurer, 15 sek, stå u 45.


Eldavbrott på sjuan!


Station 7: 2 målgrupper, 4 figurer, max 2, A 3 sek, växlande, B 10 sekunder, Stå 45.


Längsta flätan av ALLA hade Alexandra Sjöberg …


… men BÄST av ALLA sköt Thomas & Anna Karlsson!


Sedan blev det kväll och alla åkte hem igen, mer eller mindre nöjda!
Men roligt var det!