Skjutskicklighet & starka nerver!


Publicerat 2018-08-20 (av Peter Siegel)
 
 

I HANDEN OPEN behövs talang för pistolskytte och bra träning innan denna tävling, men viktigt är också att skytten har starka nerver! En utslagsgivande tävling man mot man (eller kvinna), kan få vilken elitskytt som helsts nerver i dallring! ALLA är nervösa, men här gäller det att skjuta bra ändå!

  

Grundomgången i HO är som en vanlig kretsprecision i de tre vapengrupperna. Den som sköt tävlingens högsta resultat totalt var Mats Marmlind, Eliskyttesällskapet, som sköt hela 294 poäng i vgrp C. Inte en enda 50-poängare, men 6 raka 49:or! Gör om det den som kan! Men så leder Mats också Stockholms rankinglista skyhögt. Daniel Sallros blev tvåa i C med 288 poäng (en 50-poängare) och Anders Settermon, Pk Svea Ing 1, trea med 287 poäng.

 

Vapengrupp B vanns av Daniel Sallros, Sotholmens Psk, med 286 poäng. Handens egen köksmästare Adam Ström, som årligen bjuder på gratis och original Gulaschsoppa, sköt in sig på andra plats med 283 poäng och klubbkompisen Mattias Kunto blev trea med 281 poäng.

 

I Vgrp A segrade Niklas Dabrowski, Gripen Pk, med 279 poäng. Samma resultat, men sämre sista serie, hade Stefan Vennberg, Södertälje Pk, och trea blev Jonas Herjeskog, Handens Psk, 276 poäng.

 

De 16 bästa skyttar oavsett vapengrupp möttes i de spännande finalerna i den egentliga HANDEN OPEN tävlingen, en utslagningstävling där hälften av deltagarna slås ut i varje omgång. Devisen är VINNA eller FÖRSVINNA! Dessa 16 blev alltså 8, 4 och till sist 2 som gör upp om titeln HANDEN OPEN MÄSTARE. Den 7-faldige HO mästaren Thomas Dahlberg försöker nu varje år att skjuta ett nytt rekord på 8 vunna Handen Open titlar, men åkte ut i kvartsfinalen mot förra årets vinnare Göran Svahn med en (1!) poäng – 94 mot 95. Thomas får försöka igen nästa år att slå rekordet!  Göran själv förlorade sedan i semi finalen med 96 mot 93 och kunde därmed inte försvara fjolårets titel.

 

Stor skjutskicklighet och starkaste nerver visade dock Daniel Sallros, som till slut segrade över Jonas Herjeskog med siffrorna 93 mot 91. MEN - det visar ändå att det var lite nerver med i spelet i det avgörande skedet, då t.ex. Daniel tidigare gick vidare med 95, 98 och 96 poäng. Helt oberört och fullständigt cool är alltså tydligen INGEN i den ytterst spännande och gastkramande finalen i det årliga HANDEN OPEN!

 

De 8 bästa i HO var 1 Daniel Sallros, 2 Jonas Herjeskog, 3 Göran Svahn, 4 Anders Hansson, 5 Thomas Dahlberg, 6 Niklas Dabrowski, 7 Mattias Kunto och 8 Jimmy Olsson.

 

STORT GRATTIS till nye HANDEN OPEN mästaren DANIEL SALLROS!

 


Som vanligt var det fullsatt på HANDEN OPEN!


Några 50-poängare?         Ja visst!


Skjuter man 50 så får man en liten suvenir i form av ett sådant märke, . . .


. . . även om det är en ”ful femtia” med en massa kanttior!  Den högra här var bättre!


Även om man har ett handikapp kan man skjuta 50 och bli så här glad!
Leif Mihkelsaar blev förresten silvermedaljör förra året!


Mats Marmlind, Stockholms rankinglistas ledare, sköt inte 50 den här gången,
men väl 6 raka 49-poängare och noterade därmed Handen Opens högsta resultat
på 294 poäng!


16 finalister blir 8, sedan 4 . . .


. . . och till sist 2 i finalen som gör upp om titeln HANDEN OPEN MÄSTARE!
Jonas Herjeskog 91 poäng                                     Daniel Sallros 93 poäng


Fast det viktigaste för många var ju den goda (gratis) Gulaschsoppan
av köksmästaren Adam Ström!
Smaklig måltid önskades samt . . .