Skinka, glögg och pepparkakor!


Publicerat 2018-12-09 (av Peter Siegel)
 

Traditionsenligt vinner de tre bästa på JULGRISJAKTEN i Rosersberg skinka, glögg och pepparkakor! Man får två chanser till priser, en gång i FIN och en gång i GROV (kaliber)! Men dessutom kan man ha tur i lotteriet också.

   

Det kanske var ”climate change” som bar skulden till det gröna landskapet i Stockholm och omnejd på årets Julgrisjakt. Lite synd, för det hade varit trevligt med lite snö så här innan jul! Men det är kanske något som man måste vänja sig med att vintrarna blir varmare. Den 8 december 2018 var det hela 6 – 7 grader plus och duggregn. Lite regn stör dock inte en riktig fältskytt, speciellt inte när man får tävla i Rosersberg!

 

JULGRISJAKTEN är visserligen en skojig klubbtävling i december där man även bjuder in skyttar från olika vänklubbar, men denna fältskjutning är ändå inte den lättaste. På station 3 t.ex. skulle man träffa 6 små pepparkaksfigurer och det var verkligen inte det lättaste! Det var nog där folk bommade mest!

 

Jim Forsberg hade till sist det högsta poängantal i grovkaliber samt kom på silverplats i finkaliber. Det blev både en julskinka och en flaska glögg. Jag såg ingen som blev förvånad över det!

Hans Ehn tog dock julskinkan i finkaliber, samt att turgubben vann även ett pris i lotteriet. STORT GRATTIS till båda skyttar. 

 

Tidigare år delade man även ut ett tröstpris till ”sämsta skytten”, men det tog styrelsen bort i år. Synd för att det var roligt att skjuta s.a.s. från två håll, d.v.s. att sikta på bästa plus- och bästa minuspoäng. Det var ju roligt, men sååå roligt skulle det tydligen inte vara! Fast tack för inbjudan till Rosersbergs klubbtävling, det var roligt även utan att man fick bli den sista skytten i prislistan för tredje året i rad.

 

GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR!

önskar

Rosersbergs Pk

 


OBSERVERA: Skjut INTE på tomten! Det blir MINUSPOÄNG!


Station 1                                                     Station 2                 


Tomtemor i Rosersberg hade koll på det mesta!


Station 3                                                          Station 4                        


Station 5                                                       Station 6        


AJ,AJ, AJ, stackars tomten blev träffat!


GROVKALIBER
Skinka: Jim Forsberg
Glögg: Stefan Lind                                         Pepparkakor: Gary Nelsson


FINKALIBER
Skinka: Hans Ehn
         Glögg: Jim Forsberg                                       Pepparkakor: Stefan Westholm
                                                                                         (ej i bild)