Kommunikation?
  
Publicerat 2009-10-17 (av Ragnar Skanåker)

 

Tänk att det ska vara så svårt, det som i mina ögon ser så lätt ut, nämligen att ordna gemensamma svenska mästerskap för SPSF och SvSF:s pistolsektion under samma vecka.

 

Bägge förbunden brukar ha tre dagar för sina SM, och om man gör detta på samma plats sparar skyttarna en massa resdagar och pengar. Vapenhandlarna får flera skyttar på plats, större försäljning och mindre arbete. Förbunden får flera starter och mera pengar. Lättare att intressera massmedia osv. Flera argument finns.

 

Trots tjat och flera påminnelser från skyttar har inte förtroendevalda tagit kontakt med varandra. Varför? Detta är skyttarnas vilja. Ingen förstår varför styrelserna inte pratar med varann.

 

Om man nu inte vill prata med varandra behöver man inte det heller. Man kan helt enkelt titta i varandras skjutprogram och rätta sig efter det som först kommer ut. Sedan kan man välja att börja tre dagar före eller tre dagar efter. I år är det ett gyllene tillfälle, därför att nationella pistol-SM ska gå på Grimsta.

 

Kan man från Pistolsektionens sida tala om för oss skyttar varför man inte vill göra oss till viljes?

 

När det gäller Pistolsektionen är antalet aktiva skyttar en liten krympande skara (ca 1 500) som är lätt att hantera. Vi har i praktiken inget landslag som måste ha tävlingar med schemalagda mästerskap och uttagningar på hemmaplan (långt i förväg) med tanke på VM, OS och så vidare. Vi har bara ett par, tre skyttar som man borde ta hänsyn till, men när man i dagsläget inte gör det heller, blir nog Pistolsektionen ännu mera lättskött nästa år.

 

Styrelsens dröm är kanske att Pistolsektionen ska bli lika liten som Viltmålssektionen med nitton starter på SM (2009) och med chans för medelmåttorna att komma ut och representera Sverige genom att bara lösa en licens?

 

Ragnar Skanåker