Stockholms Kretsmästerskap i Snabbskjutning 2019 – Lyckträffen

(Text: Max Eloranta & Johan Schubert. Foto: Carl Tullberg & Sören Andersson)

Det var en kylig söndag den 6 oktober på Grimsta skjutbana när Stockholms kretsmästerskap i snabbskjutning gick av stapeln. Mästerskapet arragerades för andra året av Bromma Pistolskytteklubb och är den enda tävlingen i snabbskjutning inom Stockholms pistolskyttekrets under 2019.

 

Tävlingen såg i år hela 93 starter varav 24 stycken i ÖA, 15 stycken i ÖB och 35 stycken i ÖC. Detta var en markant ökning från förra årets 72 starter.  I lagtävlingen såg vi sex starter, en start i vpg B och fem starter i vpg C, vilket var dubbelt så många lagstarter som förra året. Uppenbarligen blir snabbskjutning allt mer populärt bland Stockholms skyttar.

 

Tävlingen genomfördes med fyra skjutlag, två skjutlag före och två skjutlag efter lunch. I den kyla som rådde på förmiddagen för skjutlag 1 och 2 fick vi se relativt många vapenfel medan skjutandet löpte på helt felfritt efter lunch när temperaturen blivit mer behaglig. Tävlingen i Öppen A avgjordes direkt på grundserierna, medan det blev särskjutning i Öppen B om bronsmedaljen och i Öppen C om både silver och brons.

 

 

Grimsta, KrM snabbskjutning 2019, skjutlag 4. Foto: Carl Tullberg.

 

Dagens bästa resultat sköts av Per Carlsson  från Lövsta Skf och Monika Brunkvist från Södertälje PK som vann Öppen B respektive Dam C med 285 poäng båda två. Ytterligare tolv skyttar lyckades skjuta 280 poäng eller bättre. Tävlingen samtliga vinnare var:

 

ÖA, Daniel Sallros, Mälarhöjdens PS, 278 poäng.

ÖB, Per Carlsson, Lövsta Skf, 285 poäng.

ÖC, Johan Gustafsson, Roslagens PS, 283 poäng.

DC, Monika Brunkvist, Södertälje PK, 285 poäng.

JC, Leopold Joandi, Salems PK, 280 poäng.

VyC, Leif Mihkelsaar, SAPK, 277 poäng.

VäC, Björn Hellström, Stockholmspolisens SF, 262 poäng.

 

I lagtävlingen vann Lövsta Skf vpg B med 790 poäng och Upplands Väsby PSK vann vpg C med 824 poäng.

 

En stor gratulation till alla vinnare!

 

En speciell detalj vid Lyckträffen är möjligheten att vinna lyckpotten som utgör 10 % av alla startavgifter. Lyckträffen är ett hemlig slumpnummer mellan 200 och 300 där de skyttar som skjuter lyckträffen (eller närmast högre resultat om ingen träffar rätt) får dela på lyckpotten. Årets lyckträffnummer slumpades till 270 och två skyttar som sköt 271 poäng fick dela på lyckpotten om 930 kronor. Vinnande lyckskyttar blev Björn Holm från Upplands Väsby PSK och Maud Rylander från Stockholmspolisens SF som delade på potten.

 

 

Max Eloranta (Tävlingsledningen) och Niklas Sjögren (Ordförande Bromma PK)
förrättar medaljutdelning. Foto: Sören Andersson.

 

Med det upplägg som tävlingen har idag kan vi hantera upp till maximalt 200 starter varför vi hoppas på ytterligare en ökning i antalet starter till nästa år.

 

Tack till alla tävlande och funktionärer och på återseende 2020 för nästa Lyckträff.

 

Max Eloranta & Johan Schubert

Tävlingsledningen Bromma PK