EKENDUNDRET 2020

Publicerat 2020-10-20 (av Robert Danowsky, Ekens Psf)

En kylig oktobermorgon skrapade 12 tappra skyttar rutorna och begav sig till Huddinge strax söder om Stockholm för ”Ekendundret 2020”.
Tävlingen anordnades på mark i anslutning till ”Drunken Horse Saloon” och som om året 2020 inte redan stått för tillräckligt många överraskningar rådde viss förvirring då det nattliga rejvet på sagda etablissemang fortfarande pågick när de första skyttarna anlände till sekretariatet.

Men möten och utbyte av erfarenhet mellan utövare av olika intressen och aktiviteter är ju bra och en större kontrast än den mellan deltagarna på dessa två event kan nog vara svår att hitta. Såväl danssugna nattugglor som morgonpigga skyttar verkade dock om inte glädjas så åtminstone acceptera varandras respektive aktivitet – och det blev utan tvekan morgonens givna samtalsämne.

När de sista basgångarna klingat ut var det dags för första skjutlaget. Med 10 skyttar var det inga problem att hålla lämpligt avstånd mellan skjutplatserna och sakta kröp såväl temperatur som mungipor uppåt, det är ju som vi alla vet något med skytte som gör att det är svårt att vara sur (nästan) oavsett resultat.


 

Efter välbehövlig påfyllning av kaffe – och en och annan kaka – var det dags för skjutlag två. Denna gång 9 skyttar och givetvis lika gott avstånd och ordning som tidigare. Om kylan var utmaningen för dagens första skjutlag var den låga höstsolen som letade sig in mellan trädtopparna en nemesis för skjutlag två. Det spekulerades vilt kring längd och vinkel på kepsarna och ursäkter smiddes redan innan första skottet avlossats. Men förutsättningarna var lika för alla och det presterades en hel del riktigt fina serier.


 

Efter avslutad tävling fanns möjlighet att inmundiga en helt fantastisk chiligryta och ägna sig åt en stunds ljug i djupa chesterfieldsoffor i country och western-miljö. Sannerligen inte en klubbstuga så som vi skyttar är vana att se dem och det var inga problem att drömma sig bort till ”over there”.


 

Såväl tävling som omgivning verkade uppskattas av deltagarna och vi på Ekens Psf planerar redan nästa tävling. Förhoppningsvis med förutsättningar som möjliggör ett ännu större och bättre arrangemang!