En ny och (nästan) perfekt skjuthall!

 

Publicerat 2020-04-21 (av Peter Siegel)

 

På Botkyrka Skyttecenter, tidigare kallad Hacksjöbanan, revs den gamla, sneda, lilla pistolhallen där det regnade in genom taket för några år sedan. Men sedan hände det inget på flera år ända tills kommunen tröttnade och tog över efter HSO, den lokala organisationen som egentligen skulle sköta banan.
 

Kretsnytt var ute och inspekterade den nya, fina pistolhallen C25 på Botkyrka Skyttecenter och ville se hur långt man hade kommit. Efter flera års väntan och en del barnsjukdomar i början står nu hallen i sin fulla prakt. Skjutbänkarna som till en början monterades på en meters höjd sänktes på begäran av bl.a. Katarina Psf till rekommenderade 70 centimeters höjd. Därmed skulle det bli möjligt att träna och tävla även i andra grenar än bara precision! Toni Lundberg från Katarina som är mellan två jobb hade tid att snickra nya tavelställ för sin klubb. På Botkyrka kommuns uppdrag snickrade Toni även bänkar för skyttarna att sitta på mellan serierna. Färdigmålade står de nu i långa rader och väntar på tävlingssugna pistolskyttar.

 

Så långt är nya hallen perfekt så när som på en sak, det fattas vändställ för att kunna utöva även alla andra pistolgrenar som finns förutom precision. Dessa speciella grenar är många, som t.ex. Militär Snabbmatch, Nationell Helmatch, Sportpistol, International Grovpistol, Standardpistol, Snabbpistol, Duellskytte och enstaka fältstationer med fram- och bortsvängande mål. Ansvarige tjänsteman i kommunen säger att det inte finns pengar för det i år och troligtvis inte heller nästa år. I dessa Coronatider är det nu inte så illa längre då man ju inte vet när allt blir normalt igen?

 

Frågan är när tävlingsverksamheten kan tas upp igen? Tittar man på Stockholms tävlingskalender så är i princip alla tävlingar inställda! Till och med årets Svenska Mästerskapen i Pistol som skulle ha ägt rum i Västervik och Skillingaryd! Ett mycket bedrövligt läge och ett stort avbrott i skytteverksamheten! Enligt regeringens nuvarande regler så ska alltså inga sammankomster för mer än 50 personer anordnas.

   

Katarina Psf skulle gärna, om möjligt, arrangera sin precisionstävling NATIONALDAGSSMÄLLEN den 6 juni 2020. Man tar dock inga risker och ska självklart följa Folkhälsomyndighetens regler när det gäller tävlingar och uppvisningar i sport och idrott! Säkerhetsavstånden ska hållas, det kommer i så fall finnas handsprit på banan och de som vill får självklart tävla med munskydd. Klubben avvaktar nu utvecklingen i Sverige och kommer att bestämma på ett styrelsemöte senare i mai om det är möjligt att genomföra tävlingen med alla gällande restriktioner. Arrangörerna hoppas på det bästa som på glada skyttar, vackert väder och en fin nationaldag 2020!

 

Senaste nytt: Styrelsen för Katarina Pistolskytteförening beslutade på sitt styrelsemöte 2020-05-07, att ställa in Nationaldagssmällen.

 

 


Nya hallen klar för sin första precisionstävling!
 


Skjutbänkarna färdigt snickrade för de tävlande på
NATIONALDAGSSMÄLLEN 2020.