ÅRETS REKRYT 2021

Publicerat 2021-10-11 (av Jonathan Rieder Lundkvist)

Vi hade tur med vädergudarna denna lördag då det var dags att återuppta Årets Rekryt, Lidingö Sportskytteklubbs tävling för nya skyttar inom Stockholmskretsen

Jag brukar säga att Furutorp är en fantastisk bana att besöka men det gäller oftast då på våren och sommaren. En regnig höst eller en kall vinterdag är inte då banan visar sin bästa sida men vi hade tur med vädergudarna denna lördag då det var dags att återuppta Årets Rekryt, Lidingö Sportskytteklubbs tävling för nya skyttar inom Stockholmskretsen.

Det var tydligt att intresset inte minskat under pandemin utan tävlingssugna skyttar dök upp från både årskullarna 2020 och 2021. Totalt blev vi fyra nästan fulla skjutlag där bara några få uteblivit då de ansvarsfullt känns sig krassliga och valde att avstå. Trots ett fullspäckat schema så utfördes tävlingen raskt och utan större problem vilket gjorde att alla skjutlag kunde börja i tid trots att varje skjutlag var på ett dussin personer.

Det var också ett bra tillfälle för oss att knyta bekantskaper inte med andra skyttar, utan även förbipasserande som nyfiket undrade vad som hände, vilket i slutändan skapar förståelse för sporten och mer än en person undrade hur man gick till väga för att anmäla intresse. Framtiden ser således mycket ljus ut för årets rekryt 2022.